KONAČNI RASPLET

LIGE PETICE: Juventus 0 poraza,Real 100 bodova, a Man. Cityjunaslov nakon 44 godine čekanja?

 AP

Samo je u Bundesligi godišnji odmor već počeo, sutra će zastor na sezonu spustiti Englezi, Španjolci i Talijani, a sljedeće nedjelje i Francuzi.

Puno je duela na koje valja obratiti pozornost, pa krenimo kronološki. U 15 sati Juventus u zadnjem kolu Serie A ugošćuje Atalantu u višestruko festivalskoj utakmici. Za početak, mogu postati tek druga momčad u povijesti Serie A koja je do titule stigla bez poraza. Zasad je to uspjelo samo Capellovu Milanu u sezoni 1991./1992. Bit će to proslava prvog naslova nakon devet godina, ali i oproštaj s velikim Alessandrom Del Pierom.

City čeka 44 godine

Sat kasnije drama će se do vrhunca popeti u Premiershipu gdje fanovi Manchester Uniteda još uvijek vjeruju da QPR može skameniti Etihad i otrgnuti bodove Manchester Cityju. No, trener "građana" Roberto Mancini doktorirao je na motivaciji:

- Zaboravite sve dosad, u nedjelju će biti najteže. Queens Park Rangersi, momčad koja nije zaslužila biti tako nisko, bori se za ostanak. Njihov je motiv jednako velik kao i naš - tvrdi Mancini koji Cityju može donijeti naslov nakon 44 godine čekanja.

Sir Alex Ferguson pronašao je zanimljiv zaplet u priči. Mark Hughes, aktualni trener QPR-a, morao se maknuti iz Cityja kako bi se oslobodilo mjesto za Mancinija, a sâm je proslavljeni golgeter Uniteda.

- Eh, kad bi barem on mogao zaigrati za QPR. Šalu na stranu, napravit ćemo sve što je u našoj moći da pobijedimo i nadati se da će se Cityju dogoditi nekakva glupost - kaže Fergie.

U 20 sati Real će pokušati staviti zadnju natuknicu u debelu knjigu rekorda koja je ove sezone napisana u Primeri. Pobijede li Mallorcu, postat će prva momčad koja je u sezoni osvojila 100 bodova. A Cristiano Ronaldo, koji sa 45 prvenstvenih golova više ne može uloviti Messija, nada se da bi barem mogao postati tek šesti igrač ikad koji je u jednoj sezoni u svim natjecanjima zabio više od 60 golova. Zasad je njegov brojčanik na 59...

I za kraj dana uzbudljiva završnica u Francuskoj. Od 21 sat Montpellier u derbiju predzadnjeg kola protiv Lillea traži potvrdu naslova.

Drama u Championnatu

To će se dogoditi ako osvoje tri boda, a PSG ne uspije pobijediti Rennes. Ili ako remiziraju, a PSG izgubi. Svaki drugi scenarij odluku o prvaku odgađa za tjedan dana.

- Svaki put kad nam predvide nevolje, mi pokažemo kakvi smo ratnici. Volimo izazove. Uostalom, vidjet ćete i sami da nećemo zaj... - osebujno je veliku završnicu najavio mladi Montpellierov branič Benjamin Stambouli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:20