KOMISIJA ZA ŽALBE

LAKRDIJA SE NASTAVLJA Je li moguće da HNS ne može pronaći pet neovisnih stručnjaka?

 Ronald Goršić / CROPIX

Nakon što ih je Hajduk uhvatio nespremne i natjerao da “preko noći” traže koga ubaciti u Komisiju za žalbe, u HNS-u su “rodili” nove kontroverze. Davor Blašković i Stipe Cvitanović popunili su “kadar” u kojem su ostali samo Ante Tomaš i Valentina Koprivnjak, to je bilo dovoljno za kvorum, čak i bez dolaska Cvitanovića iz Metkovića, ali nije konačan odgovor tko će ubuduće voditi iznimno bitan, drugostupanjski organ u disciplinskim i pravnim sporovima. Petog člana, koji bi trebao biti predsjednik, izabrat će tek Izvršni odbor. Još se traži odgovarajuće ime. Zato su uvrštena samo dvojica iako su tri mjesta ostala upražnjena.

Davor Radić, odvjetnik koji je zastupao Hajduk u žalbi, jednom nam je prilikom rekao:

- Tražim i tražit ću ubuduće izuzeće svakog člana koji je povezan s bilo kojim sudionikom u sporu. U komisijama HNS-a moju sjediti ljudi koji nemaju veze s klubovima.

Međutim, HNS je ovog petka još jednom dokazao da njih to uopće ne zanima. Osim što je u Komisiji za žalbe direktorica Osijeka Valentina Koprivnjak, kao novoga su postavili Davora Blaškovića. Istina, on je pravnik, bio je predsjednik Komisije za žalbe treće lige zapad, no Blašković je već pet godina zaposlen u Zagrebačkom nogometnom savezu, kojeg je dosad bio predsjednik Damir Vrbanović, a u ponedjeljak će na Skupštini biti izabran novi, on je i nogometni trener koji ovog časa honorarno radi sa zagićima Lokomotive, a deset godina bio je u omladinkom pogonu Dinama. Jedno vrijeme trenirao je klince i u HD-u.

Blašković je tek imenovan, prva odluka da se odbije žalba Hajduka je potpuno normalna i jedina logična, ali vruće i bitno pitanje jest: zar hns ne može u hrvatskoj naći petoricu neovisnih pravnih stručnjaka? Pa je li moguće da se i dalje nema volje udaljiti o prakse da na takve funkcije dovodi ljude blisko povezane s klubovima, ovaj put Dinamom i Lokomotivom. HNS izravno daje Hajduku streljivo da ima čime pucati... Inače, Blašković je sin negdašnjega čuvenog igrača Modrih Filipa Blaškovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:59