BJEGUNCI

Lahm protiv kluba, Toni kontra Van Gaala

Zamijenjeni Toni napustio stadion prije kraja utakmice
 Reuters

ZAGREB - Jedna od tamnijih subota u Bayernovoj povijesti bila je 7. studenoga. Ne toliko zbog domaćih 1-1 protiv Schalkea i pada na osmo mjesto, nego zbog sve više događaja koji sugeriraju da bi najbogatiji i najtrofejniji njemački nogometni klub mogao implodirati.

Započelo je intervjuem Lahma koji je izvrijeđao upravu kluba i trenera Van Gaala, a završilo demonstrativnim odlaskom nezadovoljnog Tonija u poluvremenu prvenstvene utakmice. Jedini koji je pokazao razumijevanje za gestu talijanskog nogometaša koji je, kako su precizni Nijemci izračunali, već u 16.44 bio u svom Audiju i krenuo prema centru Münchena, bio je napadač Schalkea Kevin Kuranyi.

- Igračima je teško kada ih se zamijeni u poluvremenu i onda naprave nešto što se više ne može promijeniti. Nadam se da ga neće teško kazniti.

Jasno da je Kuranyi pun razumijevanja, kada je prije godinu dana napravio sličan potez. Nakon što ga izbornik Loew nije uvrstio među 18 za kvalifikacijsku utakmicu protiv Rusije, u poluvremenu je napustio tribinu s koje je gledao utakmicu te nije otišao u momčadski hotel, nego ravno kući. Loew je odlučio da ga nijednom više neće pozvati u reprezentaciju, a Kuranyiju nisu pomogle niti salve isprika.

Uprava Bayerna Tonija je novčano kaznila, dok je Lahmu zalijepila rekordnu kaznu zbog intervjua danog bez klupske dozvole. Izrekao je stvari koje navijači Bayerna često ponavljaju. Zamjerio je Van Gaalu na nepotrebnim i čestim rotacijama, forsiranju sustava 4-3-3, iako nema igrače za to.

- Ako kupiš Gomeza, onda moraš igrati s dvije prave špice i tako smo igrali u pripremama. Onda smo odjednom doveli Robbena koji je odličan igrač i savršeno se uklapa u 4-3-3. Ne možeš kupovati igrače samo zato što su dobri.

Van Gaal je, jasno, nezadovoljan ponašanjem obojice, a Tonijevu reakciju prokomentirao je i kapetan Van Bommel.

- Kao momčad pobjeđujemo i kao momčad gubimo. Mislim da nije dobro kada igrač napusti stadion prije kraja utakmice, i o tome ćemo s njim popričati.

Lattek: Lahma bi mogli ošamariti

Njemačka trenerska legenda Udo Lattek vrlo plastično je opisala moguću reakciju suigrača na Lahmov intervju.

- Ne bih se začudio kada bi mu netko opalio šamar u svlačionici. (hsl)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 18:19