EUFORIJA NA ISLANDU

LAGERBACK SANJA BRAZIL 'Kovač ne može preporoditi Hrvatsku u tako malo vremena'

Naravno da bi bilo veliko razočaranje da se ne plasiramo u Brazil - rekao je Islanđanin
 getty images

Što se bliži petak i utakmica u Reykjaviku , nogometno čudo s Islanda polako dolazi u žižu zanimanja svjetskih medija. Svi se čude kako je tako jedna mala država uspjela stići na korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo. Izbornik Lars Lagerback pokušao je uglednom listu Guardianu otkriti tajnu uspjeha.

- Island nema najbogatiji nogometni savez, ali zbog toga se ovdje nitko ne buni. Prije nekoliko mjeseci, kada smo putovali na Cipar, na aerodromu smo čak šest sati čekali let, a nitko od igrača nije zucnuo ni riječ - rekao je švedski trener i nastavio:

- Meni nitko ovdje nije zadao nikakve ciljeve, ali da nisam vjerovao u uspjeh, ne bi ni dolazio. Naravno da bi bilo veliko razočaranje da se ne plasiramo u Brazil kad smo ovako blizu, ali mi stvarno nemamo što izgubiti.

Lagreback se osvrnuo i na situaciju u Hrvatskoj.

- Znam nešto o Kovaču, ali to se uglavnom odnosi na njegovu igračku inteligenciju. Teško je reći kako će promjena izbornika djelovati na igru Hrvatske. No, u ovim kvalfikacijama imamo dovoljno iskustva igranja sa momčadima koje su imale nove izbornike, Slovenija, Cipar, Norveška, a sada i Hrvatska. Mislim da nije prednost kad dobijete novog izbornika koji ima četiri do pet treninga za pripremu momčadi. U tako kratkom vremenu on ne može puno napraviti. No, gledajući utakmice protiv Škotske bilo je vidljivo da nema harmonije u reprezentaciji Hrvatske, pa bi promjena izbornika mogla psihološki utjecati kao pozitivan poticaj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:40