DFB POKAL

Lagani zalet Bayerna u Kupu

U ponedjeljak je službeno počela i sezona za minhenski Bayern. Otvorili su je utakmicom 1. kola domaćeg Kupa i pobjedom 4-0 protiv petoligaša, Germanije Windecka.
Bayern Munich's striker Miroslav Klose celebrates scoring during the 1st leg UEFA Champions League football round of 16 match FC Bayern Munich (Germany) vs Fiorentina (Italy) in the southern German city of Munich on February 17, 2010. Bayern Munich won the match 2-1. AFP PHOTO DDP / SASCHA SCHUERMANN
 AFP

U ponedjeljak je službeno počela i sezona za minhenski Bayern, momčad koja je prošle sezone osvojila dvostruku krunu u domaćim okvirima (Bundeliga i DFB Pokal).

Otvorili su je utakmicom 1. kola domaćeg Kupa i pobjedom 4-0 protiv petoligaša, Germanije Windecka.

Utakmica je igrana na Rhein Energie stadionu u Kölnu, pred nešto više od 40 tisuća gledatelja. Inače, hrvatski nogometaš Ivica Olić nije bio u kadru momčadi zbog ozljede, dok Danijel Pranjić nije dobio niti minutu u ovosezonskoj premijeri.

Bayern je odigrao laganu utakmica s pola snage, a za uspjeh su im bila dovoljna dva bljeska, unutar kojih su postizali po dva pogotka.

U posljednje dvije minute prvog dijela su zabili Miroslav Klose i Franck Ribery, oba puta ubacujući se iz drugog plana i koristivši greške suparničke obrane.

U nastavku je stajao rezultat 2-0 do 84. kada su prvo Toni Kroos (sjajan udarac s 15 metara na asistenciju Müllera), a minutu kasnije i Mario Gomez (iz okreta), postavili konačnih 4-0.

Nimalo jednostavno nije bilo nogometašima Schalkea preskočiti prvu prepreku u DFB Pokalu, a ona se zvala Aalen, inače tamošnji trećeligaš.

Pobijedio je Schalke u gostima s 2-1 pogocima Peruanca Jeffersona Farfana, no još od 18. minute je momčad iz Gelsenkirchena imala igrača više nakon što je Schön pocrvenio zbog starta s leđa na Jonesu.

Schalke je bio mnogo bolja momčad, no teško su dolazili u prilike za pogodak, a i onda su djelovali nesigurno. Spasio ih je Farfan s dvije dobre reakcije, na kraju prvog dijela (41.) i početkom nastavka (46.), kada je postigao lijep pogodak glavom. No, unatoč vodstvu 2-0 i igraču više Schalke je drhato do kraja budući da je osam minuta prije kraja Bauer realizirao jedanaesterac i smanjio na 2-1.

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić je igrao do 71. minute, a istaknuo se u prvom dijelu kada je iz slobodnog udarca, s dvadesetak metara, pogodio stativu.

Potencijalni hrvatski reprezentativac Mario Gavranović nije ulazio u igru.

DFB Pokal, 1. kolo:

Germania Windeck - Bayern 0-4 (Klose 44, Ribery 45, Kroos 84, Gomez 85)

Aalen - Schalke 1-2 (Bauer 82-11m / Farfan 41, 46)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:30