NAKON PORAZA OD LOKOSA

Kratko je trajala Špacina čarolija, Hajduk je opet na početku

 Jakov Prkić / Cropix

SPLIT - Kratko je trajala Špacina čarolija. Nakon dvije pobjede na startu proljetnog dijela sezone buknula je euforija na Poljudu, ali je otrežnjenje došlo i prije nego što se moglo očekivati.

POGLEDAJTE JEDAN OD NAJBIZARNIJI AUTOGOLOVA U HNL-U!

Najprije remi s Rijekom (1-1), a sad i poraz od Lokomotive (1-2). Hajduk je učinio korak naprijed, a onda dva natrag.

Stanko Poklepović priznaje da je žalostan i da ga je pomalo sram zbog poraza od Lokomotive. Bez obzira na sve okolnosti.

- Zabili smo gol sami sebi, a poraženi smo golom iz nepostojećeg penala. Ništa od toga ne može nam biti isprika jer smo morali dobiti Lokomotivu i da su nam sudili tri penala protiv nas - kaže Poklepović.

Mora se priznati da Poklepović ima priličan peh. Protiv Rijeke ga je “ubio” vratar Subašić, a sada je tragičar bio Rubil koji je zabio nezamisliv autogol.

- Presudile su nam individualne pogreške. No, nisam nezadovoljan obranom nego napadom. Stvarno je teško prihvatiti da nismo uspjeli zabiti golove iz tako izglednih prilika.

Opet se Hajduk vraća na početak, Poklepović će morati tražiti rješenja za sve one probleme koji su dosad opterećivali momčad. Od nemoći u igri do jalovosti u realizaciji.

- U igri smo pokazali da smo bolji od Lokomotive, ali nismo tu prednost okrunili rezultatom. Povijest pišu pobjednici, pa i njihov trener Ferenčina ima pravo biti zadovoljan i ponosan. Smeta mi samo što se govori da smo bahati i prepotentni. Jer to nije istina. Nikad nisam ni rekao da ćemo nekoga razbiti. Tražio sam samo igru koja će dati rezultat, ali ta naša igra je pucala na Maksmiru. Nisam podlegao euforiji jer sam znao da smo tek na tragu traženja igre.

Poklepović će morati posegnuti za nekim promjenama unutar momčadi. Iako nije zagovaratelj promjena preko noći. Ima problem i u tome što su glavni igrači izvan forme, Ibričić, Anas Sharbini odigrali su još jednu blijedu partiju.

Na čemu onda uopće graditi optimizam uoči Dinama?

- Na procesu, a on iziskuje vrijeme i vježbu - odgovara Poklepović.

Špacino objašnjenje dobro zvuči u teoriji, kao što zgodno zvuči i odgovor na pitanje što bi ga zadovoljilo u prvoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske.

- Zadovoljilo bi me da zabijemo gol, a da ne primimo nijedan. Ali to je lakše reći, nego izvesti.

U praksi Splićani s mnogo zebnje, ali i nepoznanica dočekuju tjedan u kojem će igrati u Maksimiru protiv Dinama.

Prvotimci gube od Dinama 2, a rezervisti od petoligaša Tekstilca

Da jedna loša vijest ne dolazi sama svjedoči i informacija o još jednom porazu druge momčadi Hajduka. Šerić, M. Buljat, Jertec i društvo izgubili su od petoligaša Tekstilca sa 0-1. Kakva blamaža. Dok prvotimci gube od Lokomotive koja je Dinamo 2, rezervisti se blamiraju protiv petoligaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:24