POTOPIO ZVJEZDANI CITY

Kranjčar: Prošli smo audiciju za Ligu prvaka

Prvi Kranjčarov pogodak trasirao je put prema pobjedi protiv Cityja, a drugi gol je malo remek-djelo nogometnog ‘freestylea’, improvizacija preslikana s parketa ‘Kutije šibica’
 AP

ZAGREB - Ako prvenstveni sudar Tottenhama i Manchester Cityja (3-0) predstavimo kao audiciju za Ligu prvaka sljedeće sezone, onda hrvatsku koloniju na White Hart Laneu čekaju dobre vijesti. Niko Kranjčar potvrđuje:

- Moglo bi se reći da smo prošli audiciju i da smo legitimni kandidati za jednu od četiri pozicije za Ligu prvaka, ali više o tome mogu reći tek nakon sljedeće dvije utakmice. Očekuju nas dva teška gostovanja, prvo kod Blackburna, nakon toga kod Fulhama. Sa šest bodova iz te dvije utakmice Tottenham bi zacementirao mjesto pri vrhu tablice - rekao je Kranjčar jutro poslije velike predstave.

25-godišnji hrvatski reprezentativac u srijedu se od prvog dodira s loptom nametnuo kao ključni igrač na terenu, premda su engleske izvjestitelje više oduševili bjegovi Aarona Lennona koji je lomio kičmu veteranu Sylvinhu. Neke su engleske novine Lennona ocijenile devetkom, a Kranjčara osmicom, što je Harryja Redknappa natjeralo da se upita “što još Kranjčar treba učiniti da ga nagradite naslovom igrača utakmice”.

- Zašto vas čudi što smo nadigrali Cityjeve superstarove? Pa zar u Tottenhamovoj momčadi ne igraju isti takvi superstarovi? - pita Kranjčar u čijoj su sjeni ostali Robinho, Tevez, Adebayor, Santa Cruz. - Od svojeg prvog dana na White Hart Laneu tvrdim da je ova momčad sposobna za velike stvari, da se može nadigravati s bilo kojim premierligaškim sastavom. Treba nam samo malo prostora, što nam je City dopustio za razliku od Wolverhamptona četiri dana ranije. Tada smo rano primili pogodak, ušli u slijepu ulicu i nismo znali pronaći rješenje do kraja meča.

Kranjčar je u srijedu pri rezultatu 0-0 zapucao dobru priliku na Lennonovu povratnu loptu. Drugu šansu pretvorio je u pogodak matiravši Givena s pet metara, ali gledatelje je u delirij bacio Nikin treći gol. Malo “freestyle” remek-djelo i haklerska improvizacija. Nakon dvostrukog dodavanja s Lennonom naš nogometaš je iskosa utrčao u kazneni prostor, lažnjakom nadmudrio Adebayora i spakirao loptu ispod istrčalog golmana.

- Ovaj ću gol sigurno dugo pamtiti, ali ipak ne mogu reći da je u vrhu moje premierligaške kolekcije. Onaj pogodak Fulhamu dok sam igrao za Portsmouth posebno mi je drag, nakon toga i gol Liverpoolu...

Već za vikend ili najkasnije kroz desetak dana Tottenhamov hrvatski trojac trebao bi zajedno igrati u idealnoj momčadi.

- Modrić je na svakom treningu sve sigurniji. Dobio je pola sata protiv Wolvesa i sve je bliže povratku u pravi natjecateljski ritam.

Učinak hrvatskog igrača Harry Redknapp ocjenjuje “fantastičnim” i najavljuje otvorenu borbu za vrh do kraja prvenstvene kampanje.

- Odigrali smo najbolju utakmicu sezone, sada moramo ostati dosljedni. Vjerujem da su prva dva mjesta rezervirana za Chelsea i Man United, ostalo je ponuđeno svima drugima. Bit će neizvjesnije nego prethodnih sezona - tvrdi Redknapp.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:28