DOSTA MU AZIJE

KRANJČAR ODLAZI IZ IRANA 'Idem u Rusiju! Koji klub? Samo ću reći da nije iz Moskve...'

 Goran Mehkek / CROPIX

Zlatko Kranjčar gotovo sigurno odlazi iz iranskog Sepahana. Tu mogućnost je najavio i sam Cico Kranjčar koji je klupskom rukovodstvu postavio nove, vrlo teške uvjete za novi ugovor. Iranci još premišljaju, ali Kranjčar je uvjeren da su njegovi uvjeti previsoki za klub i vjerojatno se već u petak vraća u Zagreb.

U Sepahanu je Cico Kranjčar osvojio jedan naslov prvaka, u ovoj sezoni bio je nešto manje uspješan, ali je zato u anketi popularnog nacionalnog radija osvojio titulu najboljeg stranog trenera svih vremena. Međutim, ugovor je istekao, Kranjčaru su na stol sletjele atraktivne ponude i on će, gotovo sigurno, napustiti “pradomovinu svih Hrvata”.

- Dobio sam ponude dva dobra kluba. Jedan je azijskog porijekla (radi se vjerojatno o kineskom klubu, nap. p.), a želi me angažirati i jedan ruski klub. Jedino vam mogu reći da nije iz Moskve - otkrio je Cico početkom ovog tjedna, čekajući posljednji razgovor s klubom u kojemu je proveo dvije lijepe godine.

Cico Kranjčar (58) ima impozantnu igračku i trenersku karijeru. Za Dinamo i bečki Rapid odigrao je 756 utakmica, 11 puta bio je reprezentativac Jugoslavije, dvaput je igrao i za Hrvatsku.

U trenerskoj karijeri vježbao je osam hrvatskih klubova (Segesta, Dinamo, Slaven Belupo, Samobor, Marsonija, Zagreb, Rijeka, Croatia Sesvete) i sedam inozemnih (Austria Klagenfurt, El Masry, Mura, Al Shaab, Dunajska Sreda, Persopolis, Sepahan), a bio je i izbornik Hrvatske te Crne Gore. Sada je u najzrelijim trenerskim godinama, no najmanja potražnja za njim je iz Hrvatske gdje je na scenu stupila nova generacija trenera. Uglavnom trenera koji na trening, umjesto lopte, pod pazuhom nose laptop.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:11