PORUKA NAPADAČA

Kramarić: Zdravko, sorry, ali ja nikako ne mogu biti killer

'Killeri dežuraju u šesnaestercu, nemaju manje od 190 centimetara i 90 kilograma, skaču na centaršuteve, skupljaju otpatke i po mogućnosti trpaju u mrežu. Moj stil se razlikuje'
Karlovac, 221109.Stadion Branko Cavlovic - Cavlek.Nogometna utakmica 1. T-Com HNL, 15 kolo.Karlovac - Dinamo.Na fotografiji: Milan Badelj i Andrej Kramaric.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

Bio je točan u sekundu. Mladenački odjeven i lepršav, kao na igralištu. Kad ga je fotoreporter zamolio za poziranje upravo na glavnom maksimirskom terenu, Andrej Kramarić je zamolio:

- Možemo li sve obaviti brzo, žuri mi se u školu. Znate kako je, upravo maturiram. Ujutro sam rješavao test iz kemije, sad moram odgovarati biologiju.

Andrej Kramarić 19. lipnja navršava 19 godina. U Maksimiru je od šeste. Bilo je sve idealno do proljeća. A onda su 'presušili' i golovi i minutaža...

- Ne krivim nikoga. Još sam mlad, valjda smatraju da za mene ima vremena pa me ne guraju u vatru. Vjerujem u sebe. Napredovat ću, očvrsnuti za duele.

Dosta je primjedbi na igru?

- I ja i svi suigrači mislimo da je u medijima previše crnila. Naravno da ne blistamo uvijek, ali zar Dinamo nije prvak peti put uzastopce, ipak je to velika stvar! Trebalo bi uvesti malo pozitivnih tonova i utjecaja u ovaj klub i ovo okruženje, možda bi nam bilo lakše.

Nedavno je Zdravko Mamić podvukao da je Andrej Kramarić “killer” koji će obilježiti povijest Modrih?

- Ne, ja nisam 'killer'. Ni po konstituciji ne mogu biti ubojica. 'Killeri' dežuraju u šesnaestercu, nemaju manje od 190 centimetara i 90 kilograma, skaču na centaršuteve, skupljaju otpatke i po mogućnosti trpaju u mrežu. Moj stil se razlikuje, imam omjer 177/70, volim se kretati lijevo-desno, dolaziti iz drugog plana, volim sudjelovati u igri i kombinirati, a ne čekati da sve pripreme drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 19:24