ISKUSNI BRANIČ

Kovač: Ovakav Dinamo ne može do Europske lige

Robert Kovač jedan je od rijetkih u ‘modroj’ svlačionici koji će stvari nazvati pravim imenom
Astana, 141009.Kazhymukan Stadion.Posljednje kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu u Juznoafrickoj republici 2010. godine izmedju Kazahstana i Hrvatske.Na slici: Robert Kovac kapetan momcadi sa loptom u rukama.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Nismo spremali feštu. Vjerojatno bismo organizirali nešto spontano - priznao je nakon utakmice sa Zagrebom Robert Kovač. A do slavlja ih je dijelilo tek desetak minuta. Međutim, nešto se trebalo pitati i Davora Vugrinca. “Stari vuk” zabijao je Dinamu u dresu Varteksa, Rijeke i sada Zagreba. Pjesnicima je priskrbio bod koji “život znači”, a Dinamu odgodio slavlje naslova prvaka, petog u nizu.

- Bez veze smo primili taj gol - iskren je Kovač, koji nije pobjegao od činjenice da Dinamova igra ne ulijeva optimizam. Zapravo, Kovač je jedan od rijetkih u “modroj” svlačionici koji će stvari nazvati pravim imenom.

- Imati ćemo problem s ovom ekipom u Europi. Trebaju nam pojačanja ako želimo u Europsku ligu, a da ne pričamo o Ligi prvaka.

S Kovačem ili bez njega još uvijek je nejasno.

- Prvo ćemo uzeti prvenstvo, pa se malo odmoriti, a onda sjesti i vidjeti što i kako dalje.

Priliku da ostvare ovo prvo imali su već u subotu. Unatoč tome što je Dinamo protiv Zagreba odigrao možda i najbolje poluvrijeme ovoga proljeća, nije bilo dovoljno za slavlje protiv davljenika u ligi.

- Evidentno je kako imamo problema s momčadima koji se protiv Dinama odluče isključivo na obranu, a takvih je većina.

Činjenica je da su “modri” bolje partije pružali na jesen.

- Možda je travnjak bio bolji u prvom dijelu sezone - nasmijao se Kovač, iako mu je najmanje bilo do smijeha. Bar su leđa izdržala.

- Izdržat će ona. Bez brige.

Ne bojimo se toliko za leđa stopera, koliko za živce navijača. Na svu sreću u subotu su odlučili gnjev manifestirati samo zvižducima.

- Imaju pravo zviždati i normalno je da će to činiti nakon onakve igre u prvome djelu. U drugom je već bilo bolje.

Sammiru je očito svjedno. Unatoč dobroj partiji ispraćen je općim negodovanjem.

- Na žalost, ušao je u mlin navijača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:27