HVALOSPJEVI NIJEMACA

KICKER O MODRIĆU 'Zbog Hrvata su navijači zaboravili Ozila, Real s Lukom može osvajati europske titule'

'Modriću je uspio ono u čemu nije uspio niti Özil, a to su konstantne pohvale španjolskih medija'

Njemački dvotjednik Kicker u svojem tiskanom izdanju donosi priču o Luki Modriću u Real Madridu. Kicker se prisjeća teških početaka te uzleta do jednog od najvažnijih igrača Madriđana...

Mesut Özil bio je miljenik Realovih navijača, no danas je prežaljen i zaboravljen. U priči o Luki Modriću Kicker napominje kako je hrvatski reprezentativac uspio ono u čemu nije uspio niti Özil, a to su konstantne pohvale španjolskih medija.

- Ako lopta nije dovoljno kod Modrića, najviše pati Real – pisala je Marca nakon poraza madridskog Reala u El Clasicu protiv Barcelone 4-3 i iako Modrić nije briljirao u tom susretu, u gotovo svim medijima bio je među najbolje ocjenjenim igračima Real Madrida.

Modrić igra sjajno od početka sezone, vrlo dobro se prilagodio Ancelottijevom sustavu igre i navijači su to prepoznali. Nakon pobjede protiv Villarreala 4-2, Modrić je doživio prave ovacije s tribina, a mediji su se iz kola u kolo natjecali tko će mu više komplimentirati. Predrag Mijatović je tada izjavio kako je Modrić najbolji igrač Reala uz Cristiana Ronalda, a hrvatski veznjak je priznao da uživa u odličnoj formi i želi igrati još bolje.

Kicker se prisjeća kako počeci u Madridu nisu bili lagani. Modrić se dugo tražio, a Jose Mourinho je vjerovao robusnijima Samiju Khediri i Xabiju Alonsu u sredini terena. Portugalski stručnjak je i tražio Modriću pravu poziciju na travnjaku i tu je bilo dosta lutanja te je hrvatski igrač morao opovrgavati u medijima kako će uskoro napustiti Real Madrid.

- Imam problema i moram se potpuno prilagoditi. Nikada nisam niti pomislio na odlazak iz Reala, to je klub mojih snova – rekao je Modrić nakon ispadanja iz Lige prvaka protiv dortmundske Borussije.

Mediji, suigrači, treneri i navijači cijene Luku i zbog njegove skromnosti i izbjegavanja priče o suđenju. Njemački list se prisjeća otrovnih strelica Cristiana Ronalda i Sergija Ramosa zbog suđenja u El Clasicu i navodi kako se takvo što od Modrića nikada neće čuti.

"Modrić nije toliko medijski i marketinški zanimljiv kao ostali Galacticosi, ali je neizmjerno važan za Realovu igru. S više od 90 posto točnih dodavanja bolji je i od Xabija Alonsa, ima opasan udarac izvan 16 metara i povećao je broj asistencija u odnosu na prošlu sezonu. Modrić prosječno oduzima šest lopti po utakmici, a od njega su bolji samo braniči Ramos, Pepe, Carvajal, Arbeloa i Marcelo kojima je to ionako primaran posao. Iako ne radi puno manje prekršaja od primjerice Ramosa, on ih radi puno pametnije. Ramos je u karijeri u Real Madridu zaradio čak 19 isključenja, od čega otpada sedam na izravne crvene kartone dok Modrić nikada nije bio isključen", navodi Kicker.

- Ne volim previše pričati van travnjaka, više volim govoriti na terenu, ovo je moj prvi veliki televizijski intervju – pomalo sramežljivo rekao je Modrić nedavno u intervjuu za BBC, a Nijemci dodaju – Modrić je pravi režiser i Real Madrid s njim ne da može doći do Decime već može osvojiti i nekoliko naslova prvaka Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:32