IMA U NOGAMA...

Keown: Walcott je 'ispao' jer ne razmišlja dovoljno brzo

'Arsenalov krilni nogometaš platio je cijenu zbog neslušanja naputaka u posljednje dvije prijateljske utakmice'
England's Theo Walcott, left, is tackled by Mexico's Carlos Salcido during their international soccer friendly match at Wembley stadium in London, Monday, May 24, 2010. Both England and Mexico have qualified for the World Cup in South Africa 2010, and are playing a series of friendlies in preparation for the competition. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
 AP

Londonski tabloid The Sun ponudio je razloge zašto se izbornik engleske nogometne reprezentacije iznenađujuće odlučio odbaciti Arsenalovog Thea Walcotta (21) s popisa putnika za SP u JAR-u.

"Arsenalov krilni nogometaš platio je cijenu zbog neslušanja naputaka u posljednje dvije prijateljske utakmice. Capello je Walcottu stalno govorio da stoji široko na boku i pokuša svog obrambenog igrača proći s vanjske strane. Ali Walcott je stalno prodirao u sredinu na frustraciju Capella koji je puknuo nakon 3-1 pobjede nad Meksikom", piše The Sun.

Navodno Capello također nije bio impresioniran Walcottovim zalaganjem na treningu, a nakon što nije pružio ono što je od njega engleski izbornik tražio do poluvremena nedjeljne prijateljske utakmice u Grazu s Japanom, njegovi su snovi o nastupu u Južnoafričkoj Republici završeni.

Zanimljivo je objašnjenje Walcottovog odbacivanja u korist Shauna Wrighta-Phillipsa i Aarona Lennona ponudio nekadašnji Arsenalov brenič Martin Keown:

- Walcott trči zastrašujući tempom i užasno je brz, ali kada dođe u dobru poziciju ne razmišlja dovoljno brzo. Ne donese dovoljno brzo odluku o šutu, dodavanju ili prodoru i to je problem. Pod Capellom je uglavnom zapravo ispravno odlučivao u takvim situacijama, dok pod Wengerom u Arsenalu nije. Walcott je zapravo postao jednoličan, "poni" koji zna jedan trik kada se pokušava probiti prema gol-crti. Protivnici bi ga jednostavno udvojili i rješili problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:06