LOKOSI GANJAJU EUROPU

Kelava: Ovakvu atmosferu nema niti jedan klub

Lokosi dočekuju Karlovac s velikom dozom optimizma, sjajno raspoloženom momčadi i najboljim vratarom HNL-a
Zagreb, 200310.Stadion Maksimir, 1. HNL, 21. kolo, seniori, susret ekipa NK Lokomotiva i NK Hajduk Split.Na slici: slavlje, Tomislav Havojic, Ivan Kelava, Ivan Peko.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Kada nema Dinama, u Maksimiru igra Lokomotiva. I to dobro igra. Toliko dobro da momci Roya Ferenčine gledaju prema mjestima koja vode u Europu. Doduše stidljivo, ali za takvo što definitivno imaju rezon. Da bi ostvarili svoja intimna nadanja, idealno bi bilo uzeti bodove direktnim suparnicima. Možda već ove subote kada im stiže Karlovac.

- Pratimo se od 3. lige. Kuda mi, tuda i oni. Imamo priliku na domaćem travnjaku potvrditi da se dižemo u formi i s pravom gledamo na Europu - jasan je Roy Ferenčina koji smatra da kolega Pamić raspolaže možda i najboljom taktičkom disciplinom u HNL-u.

- Na jesen smo ih dobili 1-0 i prekinuli njihovu seriju dobrih rezultata. Sad su opet u seriji i bilo bi sjajno da napravimo reprizu.

Trener Lokomotive stigao je u pratnji Ivana Kelave. Netko je spomenuo kako je čitao da je Kele najbolji vratar lige.

- Pa to sam ja izjavio - otkrio je okupljenima Ferenčina.

- Kada trener kaže, moram se složiti - nasmijao se dobro raspoloženi Kelava koji je napravio strašan iskorak na posudbi u Lokomotivi.

- Uhvatio sam kontinuitet nastupa, a to je u ovim godinama najbitnije. Dajem sve od sebe, a drugi neka sude.

Kritike su doista pozitivne i ako je netko zaslužio povratak u Dinamo, onda je to Ivan Kelava. A kada smo već kod raspoloženja, sjetili smo se detalja s priprema u Međugorju. Travnjak do travnjaka trenirali su Dinamo, Osijek i Lokomotiva. Najviše kibica imala je Lokomotiva kojoj ih je privukla atmosfera. A Ivan Kelava je generator dobrog raspoloženja u Dinamovoj drugoj momčadi.

- Našli smo se. I po godinama i po razmišljanju. Dobro, Bule i Sopić odskaču po godinama, ali u glavi su najveća djeca - otkrio je Kelava i poentirao: - Ovakvu atmosferu nema niti jedan klub u ligi.

To se jasno vidi i na ljestvici HNL-a. Lokosi su definitivno nadmašili očekivanja i najvećih optimista, a plasman u Europu bila bi idealna nagrada za dobre rezultate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:05