RIJEČ TRENERA

KEK: 'Malo smo zakasnili na utakmicu, događa se...' MAMIĆ: 'Svaka čast Čopu i Capanu!'

Iako su doživjeli veliki potop, Matjaž Kek i Damir Mišković nisu skidali osmjeh s lica
 Ronald Gorsic / CROPIX

Očekivali smo možda smrknuto lice Matjaža Keka, međutim došao je pred novinare s osmijehom na licu.

- Što, mislili ste da neću doći? - upitao je u šali, a dobio i šaljiv odgovor:

- Vi ste došli, ali vaša momčad nije!

Nasmijao se i priznao:

- Da, malo su zakasnili, dogodi se...

Uto je u press-prostoriju stigao i Rijekin predsjednik Damir Mišković. Još širi osmijeh od Kekova. Došao je do stola i pozdravio svoga trenera, izljubio ga je i izgrlio.

- Vidite kako je lijepo kad vas predsjednik pozdravlja i nakon ovakva poraza - rekao je Kek.

Opet se netko našalio:

- Da nije posljednji pozdrav, oproštajni...

- A, nije, nije, ha, ha - odgovorio je Mišković.

- Ha, na to ne mogu utjecati - dodao je Kek.

Nije, zapravo, ništa ni preostalo Riječanima nego se malo i šaliti na svoj račun , uostalom, po onome što su prikazali, četiri gola u mreži i nisu puno.

- Dogode se i ovakve utakmice, kao što se nama dogodilo u Maksimiru. Ali za taj dio nema opravdanja, isprika navijačima i svima koji su došli zbog nas na utakmicu. Nije to bilo to, previše naivno, Dinamo je prepametna momčad da to ne bi kaznio - rekao je Kek, pokušavajući naći i nešto pozitivno u porazu.

- Nekad zna ovakav šamar biti dobar, da shvatiš da stvari trebaš stalno ponavljati, da ne možeš živjeti od prošle utakmice. Moramo izvući pouke iz ovog poraza. Ne može jedan ovakav poraz izbrisati sve ono dobro što smo dosad napravili, ali dobro je to upozorenje. Učimo svi skupa, sa mnom na čelu, čeka nas za tri dana nova utakmica, moramo se oporaviti - rekao je Kek.

Već se okrenuo i finalu Kupa s Dinamom.

- Jasno da ovaj poraz može utjecati na nas u tom finalu, može nas poremetiti. No dok se god budemo tresli od Dinama i Maksimira, govorili i najavljivali jedno a radili drugo, imat ćemo problema. U svakom slučaju, čestitke Dinamu - rekao je Kek.

Ozaren je bio Zoran Mamić. Primao je čestitke za veliku pobjedu, zapravo, već i za naslov prvaka.

- Zasluženo smo pobijedili, čitava je momčad odigrala odlično protiv druge najbolje momčadi lige. Ipak, istaknuo bih dvojicu, mladog Luku Capana, ne moram objašnjavati zašto, i Duju Čopa. Do pred samu utakmicu nije se znalo hoće li igrati, primio je blokadu, stisnuo zube i to mu se vratilo novim golom - započeo je Mamić, nasmijavši se na pitanje je li ovo bila "savršena" utakmica, onakva kakvoj teži.

- Pitali su me to već, rekao sam da sam zadovoljan i sretan, ali i da ima detalja koji mogu i moraju biti bolji. Imamo ciljeve koje smo si zadali i kojima moramo težiti. Možda igra u prvom dijelu nije bila tako tečna i trebala je biti bolja, u nastavku smo malo spustili ritam, ali i Rijeka se malo podignula. Međutim treba se sjetiti i kakvi nas sve problemi s kadrom prate. Ništa, izdržat ćemo do kraja sezone, a onda ćemo se za to pobrinuti.

Je li Niko Kovač bio na utakmici?

- Ne znam, stvarno.

Imao je što vidjeti ako je bio?

- To morate njega pitati...

Kako se zove akcija za prvi pogodak?

- Ha,ha, zove se akcija "Broz"!

- Ako pitate mene, zove se akcija "naivnost" - uključio se i Kek.

I zapravo, zaključio priču o uvjerljivoj Dinamovoj pobjedi i glasnoj poruci Riječanima uoči finala Kupa. Protiv ovakva Dinama - teško!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:16