SPLIĆANI NA KANTRIDI

KEK LJUT DOČEKUJE HAJDUK 'Nismo favoriti. Derbi je uvijek derbi, sve teorije padaju u vodu...'

 Tea Cimas / CROPIX

Jedan osvojeni bod u Puli možda bi, iako sumnjamo, donekle i zadovoljio apetite Bijelih s Kantride kada je tradicionalno neugodno gostovanje u pitanju. Ali, uzevši u obzir ono što se u nedjelju poslijepodne događalo na Drosini, jasno je zašto ni nakon prespavane noći u riječkim redovima nije bilo previše sreće konačnim ishodom...

- Nisam zadovoljan rezultatom jer smo bili apsolutno bolji od domaćina. Travnjak je bio težak za igru, ali kako za nas tako i za njih. Posebno u zadnjem periodu utakmice naša dominacija nije urodila plodom. No, nemojmo sada od ovog remija raditi drame. Vidio sam još stvari koje možemo ispraviti. Ne s pričom, nego s radom - kazao je trener Matjaž Kek pa konstatirao ono što smo i mi primijetili:

- Po meni smo puno bolje izgledali prošle nedjelje nego na nekim prethodnim derbijima u Puli koje smo dobili 1:0. Ali tada je odlučila individualna kvaliteta. Mi to sada tražimo. Ulaskom igrača u utakmicu, željom i motivom sam zadovoljan, no ponavljam, ne mogu biti zadovoljan konačnim rezultatom.

Sutra je na rasporedu jadranski derbi. Hajduk pod stijene stiže nakon dva uzastopna trijumfa, s novim trenerom i, čini se, novim sustavom (četiri igrača u posljednjoj liniji)?

- Splićane je pobjeda protiv Slaven Belupa sigurno napunila samopouzdanjem, na Kantridi će tražiti bodove. Na nama je da se dobro regeneriramo, nađemo one igrače koji su u stanju držati visoki ritam na kojem inzistiram i koji nam je najveći problem, a baš zbog toga što su nam došli igrači koji nisu igrali u kontinuitetu u svojim klubovima. Svi oni imaju strašan motiv i želju, ali ne mogu svi sve to još uvijek pratiti. Zbog toga će biti malo više promjena u momčadi nego što bih ja želio. A Hajduk je Hajduk, derbi je uvijek derbi, utakmica u kojoj padaju u vodu sve teorije napisane na papiru i sve te nogometne filozofije. Ovo je susret koji ima svoje zakonitosti. Neka se pokaže kakva je Rijeka na terenu i izvan njega - pozitivna priča hrvatskog nogometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:39