PRVA NA POLJUDU

Karačić nakon ždrijeba: Želimo dati gol na Poljudu!

 Nikša Stipaničev / Cropix

Šime Šupe, dugogodišnji igrač i djelatnik Šibenika, izvukao je kuglice na ždrijebu finala Kupa u prostorijama HNS-a i presudio da će se uzvratna utakmica između Šibenika i Hajduka igrati na Šubićevcu 5. svibnja.

- Šupe je bio najstariji među predstavnicima dvaju klubova, pa mu je direktor Hajduka Ivica Šurjak prepustio da izvlači kuglice. Malo i «gatamo», pa se rado sjećamo kako je Šime Šupe bio «sretne» ruke za nas kada je izvlačio i parove polufinala Kupa i donio nam Vartks za protivnika. Kamo sreće da tako bude i protiv Hajduka- raportirao nam je iz Zagreba, prof. Marko Karađole, direktor Šibenika.

U kancelarijama na Šubićevcu, tvrde kako nisu bili pretjerano opterećeni ždrijebom. Ipak, trener Branko Karačić, nije krio zadovoljstvo ishodom miješanja kuglica:

- Osobno mi je drago što se uzvratna utakmica igra na našem terenu. To nam ostavlja veće taktičke mogućnosti u prvoj utakmici na Poljudu. Naša primarna želja bit će postići pogodak u gostima. Takav rasplet dao bi nam veće šanse da u konačnici osvojimo toliko željeno Rabuzinovo Sunce - rekao nam je Karačić.

On ne bježi od činjenice da je Hajduk lagani favorit za osvajanje Kupa, ali,...

- Naši rezultati i igre u dosadašnjem dijelu sezone daju nam za pravo da se nadamo osvajanju trofeja. Hajduk je institucija, ali nitko nam ne može uzeti pravo da se nadamo pobjedi - istaknuo je Karačić, koji je u igračkim danima uspješno nosio bijeli dres.

I on i direktor Karađole jednoglasni su u željama da obje utakmice budu prava nogometna fešta, dostojna finala Kupa, bez ijednog incidenta, kako na terenu tako i na tirbinama:

- Uvjeren sam da na travnjaku, u igračkom dijelu, neće biti nikakvih problema. Pozivam šibenske navijače Funcute da bodre svoje, ali i da poštuju i protivnika. Isto vrijedi i za Torcidu.

Direktor Karađole kazao nam je kako organizacija finala Kupa zahtijeva poštivanje niza protokola:

- Šibenik je spreman prućiti sve što treba da organizacija bude na najvišem niovu. Idućih dana ćemo se očitovati o svemu i okrenuti se organizaciji finala- rezimirao je prof. Karađole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:54