PRESELIO NA KLUPU

Kalinić: U Tbilisiju sam bio odsječen, bilo je teško uopće taknuti loptu, a kamoli doći u šansu

Od dvojice bivših centarfora Hajduka prednost u početnoj postavi protiv Gruzije u petak dobit će stariji, Nikica Jelavić, koji je imao puno bolju sezonu od Kalinića
 Jakov Prkić / Cropix

SUPETAR - Nikola Kalinić ostao je bez minutaže u Blackburnu ovog proljeća i za razliku od Tbilisija, kad je odigrao svih 90 minuta, ne očekuje da će istrčati u početnih 11 u petak na Poljudu:

- Volio bih, ali ne bi bilo realno da ja započnem nakon tretmana u klubu kakvog sam imao, dok su mi kolege imali odličnu završnicu sezone i zabijali golove. Vidjet ćemo hoću li možda ući s klupe – kaže Kalinić, Solinjanin koji traži izlaz iz Blackburna, gdje mu se promjenom trenera pogoršao status baš nakon što je bio izvrstan, dvostruki strijelac u prijateljskom nadmetanju protiv Čeha. Na osnovu tog nastupa i slaganja sa suigračima Bilić ga je pretpostavio Jelaviću mjesec i pol kasnije u Tbilisiju...

- Tada smo bili malo odsječeni od veznog reda, bilo je teško uopće taknuti balun, a kamoli doći u šansu, nadamo se da ćemo imati više prostora u petak. Teško je i protiv Brača kad ti stanu pet suparničkih igrača u zadnju liniju, no sigurno je da ćemo ovaj put protiv Gruzijaca trebati i pomoć bočnih igrača.

Kalinić je dvije sezone igrao za Hajduk, drago mu je da se reprezentacija vratila u Split i priželjkuje da gostima presudi 'faktor Poljud', te nudi recept:

- Trebamo ih napasti od prve. Njima će biti teže nego doma, moramo iskoristiti naše prednosti – poručio je Kale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:45