VEČER IZ SNOVA

Kalinić: Slabo sam izveo penal, ali ispravio me Robinson

‘Cheers to you, Mr. Robinson’, pišu mediji nakon Blackburnova proboja u polufinale Liga kupa
 AFP

SPLIT - Paul Robinson bio je istinski junak u velikom trijumfu Blackburna koji je izbacio lidera Premier lige Chelsea nakon epskog meča koji je trajao 120 minuta, a odlučen je tek u ruletu jedanaesteraca.

Robinson, engleski vratar koji je Hrvatima ostao u lijepoj uspomeni zbog “krtičnjaka” obranio je udarce sa 11 metara Michaelu Ballacku te francuskom “wonderkidu”, 18-godišnjem Gaelu Kakuti. Robinson je tako spasio Nikolu Kalinića, koji je bio strijelac u devetoj minuti utakmice za 1-0, odigrao je odličnu partiju, ali nije bio precizan sa 11 metara. Njegov udarac u raspucavanju penala kod rezultata 3-2 za Blackburn obranio je Hilario.

- Loše sam pucao penal tako da je Hilario s lakoćom zaustavio moj udarac - priznao je Kalinić kojem neiskorišteni penal ipak nije pomutio slavlje.

- Sva sreća da je Robinson bio onako dobro raspoložen za penale pa na kraju moj promašaj nije bio koban. Ovo je velika stvar za nas, izbacili smo Chelsea koji igra gotovo savršenu sezonu - kaže hrvatski reprezentativac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:28