KRAJ KARIJERE

Jurić: Sa 35 godina ne mislim se vraćati u Hajduk!

Volio bih karijeru završiti na lijep način. Zasad se fizički osjećam dobro, ali da igram još i nakon ove sezone mislim da bi to bilo mučenje. Ne treba mi to - kaže Ivan Jurić
Zagreb, 060609.Stadion Maksimir.Kvalifikacijska utakmica skupine 6 izmedju reprezentacija Hrvatske i Ukrajine za Svjetsko nogometno prvenstvo u Juznoafrickoj Republici 2010 godine.Na slici: Ivan Juric.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Ivan Jurić odlučio je na kraju sezone objesiti kopačke o klin. Nogometaš Genoe i hrvatski reprezentativac, koji će u kolovozu napuniti 35 godina, odlučio je u svibnju staviti “točku na i” bogate šesnaestogodišnje profesionalne karijere. Nakon Hajduka, Seville, Šibenika, Albacetea i Crotonea, Genoa u kojoj mu je ovo četvrta sezona bit će mu, po svemu sudeći, posljednja igračka stanica.

- Najvjerojatnije ću reći dosta, iako se, da budem iskren, ne mogu još sa stopostotnom sigurnošću u to zakleti. Volio bih karijeru završiti na lijep način. Zasad se fizički osjećam dobro, ali da igram još i nakon ove sezone mislim da bi to bilo mučenje. Ne treba mi to - pojasnio je veznjak Genoe koji bi po igrama koje pruža ove sezone sigurno mogao nastaviti igrati na visokom nivou Serie A.

Godine nisu isključivi razlog, Jurićevoj odluci, između ostalog, kumovalo je nekoliko ozljeda koje mu nisu dale mira tijekom ove sezone.

- Ima i Javier Zanetti 36 godina i izgleda kao mladić. Jednostavno sam svake od posljednjih pet-šest godina potpisivao ugovor isključivo za iduću sezonu, dogovarao bih se s klubom o nastavku suradnje. U odličnom sam odnosu s trenerom ( Gian Pierom Gasperinijem op.a.) koji me cijeni, međutim ove sam često bio ozlijeđen i došao sam do zaključka da bi najbolje bilo stati - rekao je Splićanin.

Odbacio je Jurić na prvu loptu mogućnost da karijeru zaključi sezonom u Hajduku.

- To nema smisla, ljudima u Splitu to već ide na živce. Kada netko ima 28-29 godina može odigrati još tri-četiri sezone, ali ne želim se vraćati sa 35 godina. To bi za mene bilo podcjenjivanje Hajduka. Samo bih nekom mlađem uzimao mjesto - smatra Jurić koji još nije prelomio što će nakon karijere.

Izgledno je tek da bi trebao nastaviti živjeti na Apeninskom poluotoku.

- Vjerojatno ću ostati u Italiji. Razgovarao sam s ljudima u klubu, oni bi željeli da ostanem i nakon završetka igračke karijere, no još ništa nismo dogovorili, pa tako ni što bih točno radio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 04:03