OSTAJE NA KORMILU

Jurčić: Znam da su čelnici kluba razgovarali s drugim trenerima!

U četvrtak u 17 sati nogometaši Dinama opraštaju se od svoje malobrojne publike utakmicom protiv Karlovca, nakon koje će im biti uručene i medalje za novi naslov prvaka
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Želimo se dobrim dojmom i pobjedom rastati od sezone, a nadamo se i velikom broju navijača - rekao je uoči dvoboja s petoplasiranim debitantom u ligi Karlovcem Krunoslav Jurčić (40), prvi trener nogometaša Dinama koji je dvaput uzastopno osvojio prvenstvo.

Odgojen kao dinamovac, Jurčić je životnu prigodu koju je u svome klubu iznenada dobio u ožujku prošle godine prihvatio bez ikakvih novčanih uvjeta. Izgarao je na treninzima i vodio momčad s klupe toliko strastveno da mu je to čak postala mana, a sve ključne poteze vukao je u dogovoru s Upravom, pa ga posljednja TV izjava Zdravka Mamića da ostaje trener i sljedeće sezone nije iznenadila.

- Znam da sam napravio dobar posao. Nisam niti živim u nedoumici hoću li ostati trener, jer svoj posao mjerim radom i rezultatom. Vodeći ljudi kluba su mi rekli da razgovaraju s trenerima koji su bili kandidati i kad sam ja izabran, da razmišljaju o formiranju stožera sličnog A reprezentaciji. Ali bitno je da se tom izjavom skinulo breme s mojih igrača - naglasio je Jurčić, priznavši potom u kratkom osvrtu na sezonu da se i on sam još uči zanatu:

- Naravno da bi se kroz detaljnu analizu došlo do stvari koje bih napravio drugačije, ali lako je biti general poslije bitke. Ponosan sam što smo svoje probleme uspjeli zadržati unutar svlačionice i pet kola prije kraja osvojili prvenstvo, kad smo bili na +14.

Jurčić računa samo bodovnu razliku ispred Hajduka, od kojeg je ispao u polufinalu kupa.

- Kup je specifično natjecanje u kojem presuđuje jedan detalj. Izgubili smo zbog jednog nesretnog pogotka, no u obje smo utakmice imali više prigoda prvi zabiti gol i naravno da za tim trofejom žalim - poručio je Jurčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:20