SKANDAL UOČI DERBIJA

JURČIĆ UOČI ZAGREBA 'U Kranjčevićevu dolazimo po pobjedu! Ćiro? Bitna je vojska, a ne vojskovođa'

 Goran Mehkek / CROPIX

Zadnji protiv prvoga. Tu bi sve trebalo biti jasno, zar ne? Dinamo je veliki favorit u Kranjčevićevoj, ali sjećamo se posljednjeg ogleda u Ulici pjesnika; Zagreb je dobio sa 1:0, a Anti Čačiću to je bio potpis za otkaz. Zato bez obzira što bi se mnogi mogli nasmijati, današnji sraz se ipak može nazvati “gradski derbi”.

- Već je postalo dosadno ponavljati, bez obzira protiv koga igramo, u HNL-u uvijek idemo na pobjedu - kaže trener Jurčić.

Modri su se u četvrtak veseli jer su zahvaljujući lijepom danu konačno odradili trening na podlozi koja nije bila blatna.

- Već nam je dosadilo, cijelo vrijeme smo trenirali u neugodnim uvjetima.

Jurčić, kaže, respektira zagrebaše, bez obzira na njihovu poziciju na ljestvici. Drži da to nije pravi odraz stanja i kvalitete te momčadi.

- Splet raznih okolnosti, mnogo smjena, lutanja u pronalaženju prave formule, utjecali su na njihov plasman. U svakom slučaju, nećemo ih podcijeniti. Dobro je za nas što ne igra Abdurahimi, posebno u uvjetima gdje će oni igrati zatvoreniju varijantu i čekati kontre.

Na prošloj utakmici koju je Dinamo izgubio u Kranjčevićevoj, Kruno Jurčić je sjedio s na zapadnoj tribini i gledao poraz momčadi koju sada vodi.

- Rezultat te utakmice nije bio odraz onoga što se događalo. Sjećam se, u početku utakmice već je trebalo biti 3:0 za Dinamo. Dogode se i takve utakmice, sve se treba ukalkulirati. Nadam se da su moji dečki s pet golova koje su zabili Zadru podigli samopouzdanje u smislu golgeterske forme. Nadam se da ćemo s golovima nastaviti i danas.

Ispričali smo Jurčiću o showu Ćire Blaževića na jučerašnjoj press konferenciji Zagreba. Je li ikad čuo da suparnički trener zove povjerenika za suce i “riba” ga zbog suca koji sudi utakmicu?

- Eto, ja sam sada prvi put od vas doznao da sudi Vučemilović. Nezgodno mi komentirati što je rekao “šef”. Možda je to sukob njih dvojice na osobnoj razini. Ne želim se miješati u takve stvari.

Momčadi Miroslava Blaževića nikad nisu zabile pogodak momčadima koje je trenirao Kruno Jurčić. Zgodna statistika, zar ne?

- Ovisi kakvu momčad vodiš. Bez obzira jesam li vodio momčad protiv Ćire ili bilo koga drugoga, u Kranjčevićevoj sam uvijek dobro prolazio sa svojim momčadima. Bez obzira tko je vodio Zagreb.

Može li vas stari iskusni trenerski vuk nečim iznenaditi?

- Takvi treneri uvijek imaju razna rješenja. Ali uvijek je pitanje kakvu vojsku vodite. Tu vojskovođa često nije bitan.

Zagreb je u posljednje tri utakmice primio 11 golova. Znači da im obrana šepa?

- O tome oni moraju razmišljati. Svakako da im taj podatak ne ulijeva samopuzdanje, dapače, naročito jer igraju s najefikasnijom momčadi prvenstva - zaključio je Jurčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:36