MAKSIMIRSKA SAPUNICA

Jurčić tvrdi da ostaje trener, a Zdravko Mamić pregovara s Jurčevićem

Prema našim izvorima, Jurčević je pristao biti nasljednikom Krune Jurčića, a s njim u Maksimir dolazi i Gordan Ciprić koji bi trebao preuzeti ulogu pomoćnika
 Damir Krajač / Cropix

Dugo je Zdravko Mamić lomio Nikolu Jurčevića da pristane na povratak u Maksimir, a iz trećeg pokušaja očito je uspio u svojoj namjeri. S potpunom sigurnošću možemo reći da se Nikola Jurčević nakon šest godina vraća na “mjesto zločina”.

Prema našim izvorima, Jurčević je pristao biti nasljednikom Krune Jurčića, a s njim u Maksimir dolazi i Gordan Ciprić koji bi trebao preuzeti ulogu pomoćnika. Takav rasplet trebao bi blagosloviti izvršni odbor Dinama na sjednici 17. svibnja, ali to je stvar rutine.

Zanimljivo, prema našim saznanjima Zdravko Mamić je Jurčevića htio vidjeti u tandemu s Robertom Prosinečkim, i ta opcija je još na snazi, no Žuti je tvrd i za sada nije zainteresiran.

Baš kao što Jurčević nije bio zainteresiran za mogućnost da mu Ivo Šušak bude mentor, a što je Mamić također vrtio kao jednu od kombinacija.

Jurčević je u prvome mandatu na mjestu trenera Dinama naslijedio Ćiru Blaževića u lipnju 2003. godine. Mamić ga je tada odlučio pretpostaviti Zlatku Kranjčaru. Prvenstvo je Dinamo završio na 2. mjestu s pet bodova zaostatka za Hajdukom, dok je Jurčević osvojio Kup nakon dva remija u finalu s Varteksom.

U ljeto 2004. podnio je ostavku na mjesto trenera, a naslijedio ga je njegov pomoćnik Đuro Bago. Nakon epizoda u Red Bull Salzburgu i Slaven Belupu, u srpnju 2006. ulazi u stožer reprezentacije kao pomoćnik Slavena Bilića. Iz njega će izaći ovih dana, nakon što ga Dinamo i službeno potvrdi za novog starog trenera “modrih”

Inače, jučer je Dinamo bio gost u Tomislavgradu. Ni gostovanje u susjednoj zemlji nije prošlo bez novinarskih pitanja o statusu Krune Jurčića. Odgovor je dao sam trener koji je poentirao:

- Sigurno ostajem, već dogovaramo pripreme i pojačanja za sljedeću sezonu, poručio je Jurčić, uz odobravanje sportskog direktora Zorana Mamića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:40