GRADSKI DERBI

Jurčić: O Štimcu sve najbolje, fajter je kakve volim

Zagreb, 251109.Hrvatski nogometni kup, prva cetvrtfinalna utakmica izmedju Zagreba i Hajduka na stadionu u Kranjcevicevoj.Na slici: Igor Stimac trener Zagreba u pozadini klupa sa rezervnim igracimaFoto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Dinamo protiv Zagreba (subota, Maksimir, 18.00) ne može računati na Ibáńeza, Tomečaka, Primorca i od ranije Lončarića, svi ostali koji su bili dvojbeni su, prema riječima trenera Jurčića, “više zdravi nego spremni”.

- Pamtimo posljednja dva neugodna iskustva sa Zagrebom i u subotu opet očekujemo isto takav neugodni Zagreb, zatvoren i orijentiran na kontre. No, to ne znači da će ‘zagrebaši’ cijelo vrijeme igrati isto, u Šibeniku su također krenuli opreznije, ali odmah nakon 0-1 se transformirali u formaciju s trojicom napadača - upozorava Jurčić.

Jurčić je najavio da određenu minutažu u 2. poluvremenu planira dati Moralesu:

- Pedro je posljednjih mjesec dana izvan ozbiljnog nogometa i pokušat ćemo ga do kraja prvenstva vratiti u ritam, po mogućnosti i jesenju formu.

Mandžukić i Butina su se oporavili od viroza:

- Bit će spremni obojica.

Uslijedilo je uobičajeno pitanje radijskih kolega, “koga se od suparnika najviše pribojavate”:

- Na posljednjim konferencijama za novinare isticao sam Sopića i Mumleka, pa ću tako ovaj put kao najopasnijeg spomenuti Vugrinca. No, to je zabrinjavajuća činjenica za hrvatski noogmet.

Po već uhodanoj matrici Jurčiću je sletjelo je i pitanje o kolegi sa suparničke klupe:

- O Štimcu mislim sve najbolje, ta igrali smo skupa. Ne družimo se svaki dan, ali se međusobno poštujemo. Ušao je u težak posao vraćanja na pravi put kola koja su krenula nizbrdo, ali on je fajter, kakve ja volim i uvjeren sam da će na koncu uspjeti.

Moguća postava (4-4-2): Butina - Vrsaljko, Barbarić, R. Kovač, Cufré - Antolić, Vrdoljak, Badelj, Sammir - Mandžukić, Dodo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:40