POSTIGAO EUROGOL

JUNAK POLJUDSKOG DERBIJA Machado: Utakmica je gotova kad ja kažem da je gotova!

'Ispada da moramo biti zadovoljni bodom, ali moj je dojam da smo bili bolji od Hajduka' - rekao je Pjaca
 Cropix

Na Poljudu se prometnuo u junaka derbija. Čast Andriji Baliću i respekt njegovim godinama, ali Machadov volej je odlučio derbi! Gol je Portugalac posvetio suigračima i “onima koji ga motiviraju da svakim danom bude sve bolji i bolji”.

- I zapamtite: utakmica je gotova kada Machado kaže da je gotova - poručio je s društvenih mreža Paulo Machado. I stao na loptu.

Naime, Portugalac se u posljednje vrijeme duri na novinare pa je u nedjelju zauzeo obrambeni gard na pitanje o dojmovima s Poljuda. Nešto u stilu “niste me primjećivali”. To je njegovo pravo, ali, ruku na srce, niti smo imali nekog razloga da ga primijetimo. Unatoč tome što je najskuplje pojačanje Dinama. No, time je Machado samo zakinuo navijače.

Lakša ozljeda Čileanca

Kako bilo, dan poslije derbija u Maksimiru je bilo radno, ali bez Zorana Mamića. Trener još uvijek osjeća posljedice nervoze i uzeo je “time out” do utorka. Regeneracijski trening odradio je dvojac Krznar - Cvitanović. Iako, ni Krznar se ne osjeća baš najbolje.

Više od derbija nas je zanimala situacija oko Angela Henriqueza. Danima je najavljivao okršaj s Hajdukom i nadao se reprizi kolovoza kada je u sudačkoj nadoknadi bacio Hajduk na koljena. No, dva sata prije utakmice s Hajdukom liječnička služba upalila je crveno svjetlo. Henriquez je osjetio probleme s ložom nakon Zagreba, ali ih nije uspio sanirati do Poljuda. Na svu sreću, ništa nije puklo i Čileanac će vjerojatno biti spreman za Istru ove subote, a sigurno za Rijeku na Kantridi početkom travnja.

Kalinić je vrhunski

- Rijeka trenutačno ima bolju momčad od Hajduka i širu klupu - rezime je Marka Pjace, još jednog Dinamova junaka s Poljuda. Iznimno raspoložen, Pjaca je bio neprestana opasnost za obranu “bilih”. Servirao je “zicer” Fernandesu u drugom poluvremenu, a u onom prvom izborio idealnu priliku za vodstvo.

- Vuković me malo povlačio pa sam otišao previše u stranu. A Lovre Kalinić je ipak vrhunski golman. Reprezentativac - rekao je Marko Pjaca.

Iako sretan zbog gola u 94. minuti, priznaje kako osjeća tugu što se Dinamo nije vratio s tri boda.

- Na kraju ispada da moramo biti zadovoljni bodom. OK, prihvaćam da je tako jer smo se izvukli u 94. minuti, ali moj dojam je da smo bili bolji od Hajduka i da smo trebali slaviti na Poljudu - poručio je Pjaca. Na spomen da u Hajduku misle drugačije, odmahnuo je rukom.

- Imaju pravo na svoje mišljenje, ali ja sam to vidio drugačije. Neka oni nepristrani odluče.

Marko Pjaca je zauzeo mjesto Henriqueza u špici. Nije mu prvi put.

- Najbolje se osjećam iza napadača, ali što se mora, nije teško. Mislim da sam se dobro snašao.

Nakon utakmice se Zoran Mamić požalio da mu smetaju priče o sezoni bez poraza. Međutim, Pjaca ne vidi neki posebni problem u tome.

- Cilj mi je biti prvak s Dinamom. Ako to stigne bez poraza, bit će lijepo, ali ne mogu reći da se time opterećujem. Niti ja, niti moji suigrači u svlačionici - tumači Pjaca koji je jedan od sedmorice veličanstvenih mladića koji su istrčali na Poljudu.

Kod domaćina su od prve minute krenuli Vlašić (18) i Balić (17), dok je Maloku (19) dobio priliku posljednjih desetak minuta. S druge strane, osim Pjace (19) i Ćorića (17), u dresu Dinama vidjeli smo Fiolića (19) i Danija Olma (17).

Nogometni novi val

- Drago mi je što dolazi neki novi val koji bi sljedećih godina trebao preuzeti bitnu ulogu i ponosan sam jer sam dio te priče. Osobno, zadovoljan sam prvim poluvremenom, dok sam u nastavku malo pao. Ante Ćorić je bio dobar - tumači Pjaca koji se osvrnuo i na Hajdukove poletarce.

- Andrija Balić je zabio gol i vidi se da zna. Nisam ga previše gledao, ali dečko rješava utakmice. Nikola Vlašić je fizički jak, sjajan u duelu i s dobrom tehnikom. Djeluje moćno. Mislim da smo svi skupa donijeli neku pozitivu u naš nogomet - zaključio je Pjaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 10:20