RIJEČ PREDSJEDNIKA

JOSIPOVIĆ O NEREDIMA NA SAN SIRU 'Navijači lošu politiku HNS-a trebaju rješavati na drugi način'

Zagreb, 111114.Hypo centar.Po treci put se odrzava medjunarodni sajam investicijskih projekata za Jadransku regiju REXPO Adriatics, na kojem su se okupili domaci i strani ulagaci te predstavili najbolje investicijske projekte u regiji. Sajam je uoci svecanog otvaranja posjetio predsjednik Republike Ivo Josipovic.Na fotografiji: Ivo Josipovic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

Ivo Josipović, predsjednik RH, prokomentirao je nerede na San Siru.

- Svatko odgovara za svoje postupke, ono što se dogodilo na stadionu je sramota. Treba učiniti sve da se takvi događaji spriječe. No, takvo ponašanje je u korelaciji politike kakvu vodi naš nogometni savez. Mogu samo čestitati igračima na sjajnoj igri. No ta interakcija i nerazumijevanje politike HNS-a s jedne, i navijača s druge strane, generiranje loših poruka, divljanja, šovinizma i rasizma nešto je što se mora spriječiti. A to HNS ne radi dobro - rekao je Josipović dodajući kako je legitimno što navijači nisu zadovoljni vodstvom HNS-a.

- U toj ocjeni se mogu složiti, no sredstva kojima se služe štete njima i reprezentaciji. A reprezentacija je iznad svega, svetinja koju moramo zagovarati i navijati za nju. A lošu politiku HNS-a treba rješavati na drugi način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:20