NAPADAČ ŠVICARSKE

JOSIP DRMIĆ OTKRIO 'Znali su za mene, ali nikad me nitko nije ni zvao niti ponudio igranje za Hrvatsku'

''Za mene su znali jer sam dva puta igrao za Švicarsku protiv Hrvatske i jedanput bio i strijelac'

Mladi napadač Nürnberga Josip Drmić (u 22 utakmice njemačke Bundeslige zabio 11 golova) švicarski je nogometni reprezentativac, a kojeg možemo označiti propustom hrvatskog nogometa. Naime, ovaj nadareni i svestrani napadač zaigrao je za švicarsku A-momčad nakon sjajnih izdanja u mlađim kategorijama Švicaraca, čak i protiv Hrvatske u dva navrata, kada je bio i strijelac. Na našu žalost, Drmić nije krenuo putem Mladena Petrića i Ivana Rakitića i u srijedu navečer imat ćemo ga na suprotnoj strani. No, nadajmo se da će te večeri, na dan Čiste srijede, danu posta, imati i post od golova. Prateći malo napise o njemu u švicarskim medijima uvjerili smo se da se o njemu piše s velikim respektom.

Jeste li krenuli s pripremama za meč s Hrvatskom?

- Tek smo se okupili jučer i, naravno krenulo se odmah s radom po izbornikovom planu i programu.

Kako je raditi s Ottmarom Hitzfeldom, legendarnim nogometnim stručnjakom?

- Šef je uistinu vrhunski stručnjak, iskusan trener iza koga stoje briljantni uspjesi. Drago mi je i sretan sam što mogu raditi i učiti pod njegovom komandom. S nama igračima je vrlo korektan, a iznad svega veliki profesionalac. Cijenim ga i poštujem!

U nekoliko navrata pročitali smo da ćete biti u udarnoj postavi protiv Hrvatske?

- Osobno sam čitao takve napise, ali pojma nemam hoću li početi utakmicu. Protiv Cipra sam krenuo od početka, a prethodne dvoboje ulazio sam s klupe za pričuve. Kako god bude, ja sam spreman.

Hoćete li igrati s jednim napadačem ili s dvojicom u vrhu napada?

- Dosad smo uglavnom igrali s jednim napadačem, a kakve ideje ima izbornik za utakmicu protiv Hrvatske, nije mi poznato?

Vaša pozicija u momčadi je desna strana napada, ili neka druga?

- Mogu igrati sve u napadu: lijevo, što sam igrao dok sam bio član FC Züricha, zatim desno, središnjeg napadača, ali najviše mi nekako odgovara skroz naprijed, a tako sam igrao protiv Cipra u paru s Gavranovićem.

Čemu se nadate i koji vam je cilj u okršaju s Hrvatskom?

- To nam je prvi test pred Svjetsko prvenstvo, suparnik je odličan i, naravno, da želimo pobjedu. Moramo se uvjeriti gdje smo, u ovom trenutku.

Kako sebe vidite u toj utakmici?

- Sigurno je da će to za mene biti dvoboj posebnog značenja, motiviran sam.

Kako to da niste obukli hrvatski dres, kao Petrić i Rakitić, dvojica hrvatskih “Švicaraca”?

- U više navrata takvo pitanje postavljali su mi hrvatski i švicarski novinari. Reći ću vama što sam i njima odgovorio. Nikad me nitko nije ni zvao niti ponudio igranje za Hrvatsku. Za mene su sigurno znali jer sam dva puta igrao za Švicarsku protiv Hrvatske i jedanput bio i strijelac u tim dvobojima. To vam je cijela istina. Znači, nisam imao nikakvih poteškoća odabrati gdje ću igrati jer me je samo Švicarska pozvala i ponudila igranje za njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:41