KAPETAN CHELSEAJA

John Terry odletio u Dubai spašavati brak

U sapunicu o Terryju uključio se i Sepp Blater riječima da Englezi kažnjavaju igrača za djela zbog kojih bi mu u latinskim zemljama aplaudirali
(FILES) A file picture taken on November 19, 2008, shows former England captain John Terry at a press conference in Berlin. John Terry was stripped of the England captaincy following reports of an extra-marital affair with the ex-girlfriend of international team-mate Wayne Bridge, the Football Association (FA) confirmed on Friday February 5, 2010. AFP PHOTO/JOHN MACDOUGALL/FILES
 AFP

ZAGREB - S dvije pogreške posuđene s repertoara Hajdukovih stopera John Terry je u srijedu skuhao poraz Chelseaja na Goodison Parku. Prvo je prilikom kornera zaboravio na Louisa Sahu koji je glavom s prve vratnice pogodio bliži kut. U nastavku igre je pogrešno procijenio let dugačke lopte, koja je pala pred Sahu da bi je Evertonov napadač efektno zabio u mrežu s ruba kaznenog prostora za 2-1 pobjedu. Nakon utakmice Terry je u razgovoru s menadžerom Ancelottijem zaključio da mu je potreban kraći predah kako bi doveo u red privatni život.

Već jutro poslije Terry je odletjeo u Dubai spašavati brak, njegov ‘apsolutni prioritet’ u ovom trenutku. Tamo se nakon skandala s abortusom Vanesse Perroncel , groupie-djevojke iz Chelseajeve svlačionice, sakrila Terryjeva supruga s njihovim blizancima. Najskuplji nogometaš na Otoku s tjednom zaradom od 150 tisuća funta tako će barem na trenutak pobjeći od trančiranja tabloida koji su ga pretvorili u naslovnog junaka jednog solidnog krimi-serijala. Dokumentirali su da mu je majka krala po dućanima i da je otac diler kokaina, da je spreman organizirati privatne obilaske stadiona za masan honorar, da naplaćuje ulaz u ložu Wembleyja koju mu je FA besplatno stavio na raspolaganje itd.

Prije nego što mu otkriju da je organizirao otmicu Drogbine djece i vozio Romana Abramoviča u prtljažniku, Terryjev imidž vodećeg nogometno pokvarenjaka pokušao je popraviti Sepp Blatter. Predsjednik Fife ocjenjuje da Terryja razapinju u anglosaksonskom svijetu, premda bi mu zbog afere s ljubavnicama u latinskim zemljama aplaudirali. Klub uporno brani ražalovanog kapetana nacionalne momčadi, odbacuju mogućnost da Terry na terenu izgubi koncentraciju zbog privatnih nestašluka.

Nastavku Terryjeva spusta nadaju se Manchester United i Arsenal koji je u srijedu prihvatio bačeni pojas za spašavanje. Pobjedom protiv Liverpoola (1-0) ‘topnici’ su ponovo stigli na podnošljivih ‘minus šest’ i u preostalih 12 kola čeka ih povoljniji raspored od konkurenata u borbi za naslov. Wengerova momčad je do bodova stigla Diabyjevim golom, a Rafa Benitez se na kraju utakmice s pravom žalio na težak propust suca Webba koji nije vidio Fabregasovu ruku za jedanaesterac pred kraj utakmice.

Hrvatska kolonija na White Hart Laneu u međuvremenu proživljava krizu koja udaljava Tottenham iz kruga kandidata za kvalifikacijsko mjesto u Ligi prvaka. ‘Spursi’ su izgubili kod Wolverhamtpona (0-1), a Niko Kranjčar (u 72. minuti zamijenio ga Modrić, Ćorluka nije nastupio) promašio je dvije dobre prilike. Akcije Manchester Cityja i Aston Ville trenutačno stoje bolje nego one ‘Spursa’ i Liverpoola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:44