TVORNICA NOVCA

JEDVAJ ĆE PRIJE 18. ROĐENDANA ZAIGRATI S TOTTIJEM U ROMI! Mamić dao zeleno svjetlo za transfer

Nije poznato jesu li Rimljani podebljali prvotnu svotu od pet milijuna eura ili je tek oplemenili izdašnijim bonusima, odnosno postotkom od sljedećeg transfera, ali bitno da je gazda zadovoljan...

Tin Jedvaj odlazi iz Dinama! Dvojba je tek hoće li 17-godišnjak u Romu ili u londonski Arsenal. Talijani su bliži realizaciji transfera, ali samo budala bi podcijenila Engleze i njihovu moć izuvanja iz cipela...

Iako je sportski direktor Zoran Mamić tvrdi da nema službenih ponuda za Jedvaja, činjenica je da su na faks Maksimirske 128 sletjele čak dvije. Ona Romina je konkretnija i čini se kako je u potpunosti zadovoljila apetite Zdravka Mamića.

‘Baby Croato’

Talijanski mediji Jedvaju već tepaju “Baby Croato”, uz tvrdnju kako ga od dolaska u redove “vučice” dijeli tek liječnički pregled... Sve to mladi Jedvaj osluškuje na Rogli gdje čeka zeleno svjetlo da spakira kofere i postane najmlađi senior Dinama koji se može pohvaliti statusom nogometnog gastarbajtera!

Interes Rimljana za 17-godišnjaka koji je upisao tek 13 nastupa za Dinamo nije novost. Prije dva mjeseca spominjalo se kako je Roma opasno zagrizla za mladog stopera i da su želju bili spremni popratiti čekom od pet milijuna eura. Dinamo nije htio potvrditi ponudu, ali evidentno je kako nisu bili pretjerano zadovoljni cifrom.

Nije igrač prevage

U međuvremenu je klub iz Rima promijenio trenera. Stigao je Rudi Garcia iz Lillea koji očito nije imao ništa protiv da Roma nastavi igrati flastera na Zdravku Mamiću. Doduše, nije poznato jesu li Rimljani podebljali prvotnu svotu od pet milijuna eura ili je tek oplemenili izdašnijim bonusima, odnosno postotkom od sljedećeg transfera, ali bitno da je gazda zadovoljan...

- Ne znam još ništa. Svi zovu i raspituju se, ali dok se transfer ne ostvari ne mogu vam ništa reći - iskreno će otac Zdenko Jedvaj kojeg smo locirali na obali Jadrana.

Čini se da i Jedvaj senior navija za Rim...

- Sviđa mi se taj grad, ali ne želim se miješati u odluke kluba. Ako Dinamo ostvari svoj interes, spremni smo na transfer - zaključio je Jedvaj.

Iz navijačkog kuta, jasno je kako će se svaki odlazak golobradog djeteta preko granice protumačiti kao novi kroše Dinamovim ambicijama. No, realno gledajući, ovaj transfer je dobar posao. Prije svega financijski, jer dok Cibalia mora prodati kapetana Župarića za sitniš kojim će se pokriti računi za struju i vodu, pet milijuna eura s bonusima i postotkom od sljedećeg transfera u kontekstu Jedvajevih godina i činjenice da je tek 13 puta oblačio dres Dinama je uistinu velika cifra.

Vjerojatno bi Tin Jedvaj vrijedio više u skoroj budućnosti, ali Jurčić će njegov odlazak pokriti Jozom Šimunovićem koji također posjeduje veliki potencijal. A pitanje je bi li Šimunović dobio prilikuako bi Jedvaj ostao u kadru prve momčadi.

Osim toga, za razliku od Matea Kovačića ili Alena Halilovića, koji se sve češće spominje kao sljedeći veliki transfer Dinama, Tin Jedvaj igra na poziciji središnjeg braniča. A momčad se ne slaže oko stopera, već oko veznjaka. Jedvaj, za razliku od Kovačića ili Halilovića, nije igrač prevage, i zato je njegov transfer pun pogodak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:42