LEGIJA STRANACA

Japanac Inoha stiže u Hajduk: Nisam više mlad, ovo je moj zadnji vlak za Europu...

Masahiko Inoha prvi je Japanac koji će zaigrati u Hajduku

Japanac Inoha upotpunit će “legiju stranaca” na Poljudu koju slaže Bugarin Krasimir Balakov. Naravno, ako dođe do realizacije njegova najavljenog transfera u Hajduk. Jer Japanac bi se trebao pojaviti u Splitu najkasnije do nedjelje kako bi se našao među putnicima za pripreme u Austriji gdje će Splićani boraviti od 4. do 14. srpnja.

Iako u Hajduku još nisu potvrdili da je transfer zgotovljen, “tek kad se pojavi u Splitu znači da je Japanac novi igrač Hajduka”, Inoha je u japanskim medijima potvrdio odlazak u Split.

- Ovo je moja posljednja šansa za prelazak u Europu jer više nisam mlad. Hrvatska je idealna destinacija za stjecanje dodatnog iskustva kako bih napravio iskorak u karijeri i napredovao kao igrač - rekao je Inoha za Kyodo News.

Inoha je 25-godišnjak, član je J-ligaša Kashima Antlers, polivalentan je igrač, reprezentativac koji može igrati na poziciji desnog bočnog, na stoperu, ali i kao defenzivni vezni.

Balakov traži svježu krv i dobro bi mu došla još “barem dva igrača”. Igrački kadar s kojim danas raspolaže već je dobro prošaran strancima, Hajduk ima osmoricu stranaca od kojih je samo jedan “starosjedioc” Bulku (Albanija), a svi ostali su pristigli ovog ljeta.

U ovoj fazi priprema Balakov još uvijek ne želi govoriti o pojedinačnom učinku igrača, ocjenu kadra dat će nakon povratka iz Austrije gdje će Hajduk odigrati tri jake probne utakmice: protivnici su Baku, Steaua i Bursa.

- Zadovoljan sam reakcijom igrača na dosadašnjem dijelu priprema. Tražio sam od njih da pokažu karakter, a najviše smo radili na fizičkoj pripremi i teoriji nogometne igre. To je jedna novost za ove igrače, ali je veoma važno da nauče neke stvari. Nije to škola da moraju zapisivati i bubati teoriju, ali želim da shvate što ću od njih tražiti i kako bih želio da Hajduk igra - rekao je Balakov.

Bugarin želi da Hajduk igra brzo, atraktivno, ali i rezultatski učinkovito. Reklo bi se da je to ambicija svakog trenera. Kako to izgleda danas?

- Nemamo vremena i to je problem svakog trenera u novoj sredini, a treba posložiti momčad, napraviti igru i rezultat. Nezadovoljan sam kako momčad funkcionira u igri bez lopte, ali i u igri s loptom previše se oslanjamo na individualna rješenja. Trebamo igrati brže - kaže Balakov.

Igračima je dao slobodno do subote navečer kad će opet trenirati, dan poslije će objaviti popis putnika za Austriju.

‘Legija stranaca’ u Hajduku

Ervin Bulku (Albanija)

Ljubo Miličević (Australija)

Steven Luštica (Australija)

James (Brazil)

Ruben Lima (Portugal)

Ivan Vuković (Crna Gora)

Nikola Sarić (Danska)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:38