ROMAN ZATVORIO PIPU

J. Cole i Ballack nisu pristali na smanjenje

Nakon sedam sezona u Chelseaju 28-godišnji Joe Cole vjerojatno će preseliti na drugi kraj grada, u Tottenham. Michaela Ballacka, koji je u London stigao 2006., šeici pak vabe u pustinjske predjele

ZAGREB - I to smo dočekali - Abramovič je “stisnuo kesu”! Joe Cole i Michael Ballack zaključili su svoju epizodu na Stamford Bridgeu, nakon što je uprava Chelseaja objavila da zbog nesuglasica oko financijskih detalja neće produžiti njihove ugovore. Izgleda da su pohvale koje je na račun Joea Cola prije nekoliko dana sipao pomoćni trener Chelseaja Ray Wilkins, ipak bile samo oproštajne fanfare.

Iza ugla čekaju Spursi

- Evidentno je da Carlo i ja želimo da Joe ostane. On je super momak i sjajan igrač, stoga držimo fige da ne ode - kazao je Wilkins, čije su riječi preko noći zapravo postale preporuka za novu sredinu. Iza ugla čeka menadžer Tottenhama Harry Redknapp, obožavatelj Coleovog nogometnog umijeća.

- Naravno da postoji opcija da će nam se Joe uskoro priključiti. No, koliko znam, odlučio je pričekati dok ne završi SP - otkrio je Redknapp i dodao da će potencijalni dogovor s Coleom ovisiti prvenstveno o financijskim parametrima.

- Sigurno je to da će sad svi trljati ruke, kad tako fantastičnog igrača mogu dovesti besplatno - oprezno zaključuje trener Spursa. Kresanje budžeta predviđenog za plaće nešto je što Chelseajevi kroničari već dugo ne pamte. Ni ruski oligarh nije, očigledno, imun na krizu. I dok je Cole htio povećanje tjednih primanja s 80 na 100 tisuća funti, Ballacku se nudio jednogodišnji ugovor po kojem bi umjesto 120 tisuća, zarađivao oko 90 tisuća funti tjedno. Trenutno ozlijeđeni Nijemac je navodno čak bio i spreman pristati na nove uvjete, ali uz ugovor do 2012. i moguće bonuse u drugoj sezoni. Nije prošlo.

- Moj klijent je iznenađen ovom odlukom. Ali, nije ni čudo da je ovako ispalo, kad s dužnosnicima kluba nije pričao puna tri mjeseca - rekao je Ballackov menadžer Michael Becker.

Miris arapskog novca

Najveća njemačka zvijezda ipak neće dugo lutati za novim angažmanom. Već se nazire “miris love” s Arapskog poluotoka, nude se Al Wasl i Al Shabab iz Dubaija. Klubovi u Emiratima znaju da će ovog ljeta biti dostupno nekoliko igrača koji su na zalasku karijere i kojima vrhunski rezultati više nisu prioritet. Osim Ballacka, već su bacili oko i na Gattusa, Cannavara i Gutija, kao i na izbornika Obale Bjelokosti Svena-Görana Erikssona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:07