OSTAJE U ANDALUZIJI

IVANU RAKITIĆU 3,5 MILIJUNA EURA PLAĆE 'Sevilla i ja približili smo se konačnom dogovoru'

Klub i ja idemo u željenom pravcu, no treba pročešljati još neke detalje - potvrdio nam je Rakitić
 getty images

Nakon više rundi pregovora Ivan Rakitić i Sevilla pronašli su zajedničku platformu za potpis novog ugovora. Predsjednik kluba Jose Castro pohvalio se novinarima uoči ukrcavanja u zrakoplov za Maribor da je Sevilla pronašla način kako na duže vrijeme “zavezati” stožernog igrača momčadi. Poliraju se posljednji detalji ugovora, kaže Castro, ali načelno su dvije strane dogovorile najvažnija poglavlja.

- Nema definitivnog dogovora, ali točno je da smo se približili. Klub i ja idemo u željenom pravcu, no treba pročešljati još neke detalje - potvrdio nam je Rakitić.

Na meti velikana

Rakitićev važeći ugovor istječe na ljeto 2015. godine i taj je podatak Sevilline čelnike posljednjih tjedana činio vidno nervoznima. Bez novog ugovora u džepu, Rakitić bi već na ljeto došao u komfornu situaciju da otkoči klauzulu o prodaji i pogura transfer u veći i ambiciozniji klub. Kao hit-nogometaš La lige našao se već na radaru Barcelone, madridskog Atlética, Liverpoola, Manchester Uniteda...

Što se krije iza pregovaračkog zastora? Spekulira se da je predsjednik Castro duboko zagrabio u novčanik i zajamčio Rakitiću zaradu od 3,5 milijuna eura neto godišnje, ali da zasad ne pristaje na uvjet da odštetni zahtjev s astronomskih 40 milijuna eura spusti na granicu od 15 milijuna. Sevilla je, podsjetimo, kao klub-hranitelj gladnijih i bogatijih svoje najveće zvijezde (Negredo, Navas) prodavao za cca 25 milijuna eura i teško da će u Rakitićevu slučaju smanjiti apetit.

- Ovi pregovori su vrlo važni za klub i navijače. Odradili smo dva sastanka i vjerujem da smo postigli prijateljski dogovor.

Još sitnica-dvije

- Rakitić i Sevilla su naporno radili da bi udovoljili međusobnim zahtjevima. Mislim da ćemo u narednih nekoliko dana potpisati novi ugovor i da neće biti nikakvih daljnjih problema. Preostalo nam je riješiti još sitnicu, dvije, a potom će Ivan potpisati ugovor na idućih nekoliko sezona - izjavio je predsjednik Seville Jose Castro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:28