BRILJIRAO PROTIV PRVAKA

IVAN RAKITIĆ ZA SN 'Trebala mi je jedna takva utakmica, protiv Atletica smo odigrali vrhunski'

Govorilo se o Messiju i Luisu Enrique, čak je i Atletico gurnut u drugi plan, pričalo se o otkazima ili smjena, povjerenju i nepovjerenju "Ako me momčad neće slijediti, odlazim!", poručio je trener Katalonaca... Na kraju smo zapljeskali Ivanu Rakitiću koji je odigrao najbolju partiju otkako nosi dres Barcelone.

- Mogu se složiti. Trebala mi je jedna takva utakmica, ali to je ono što takav suparnik traži. Svi poznajemo njihov stil igre, znamo da je to uvijek težak dvoboj, taj protivnik je zahtijevao od nas maksimalnu predstavu, najbolju prezentaciju. Imamo respekt prema treneru i igračima Atletica, to je bila noć u kojoj smo odigrali kako treba igrati vrhunska momčad - kazao nam je Rakitić.

Bio mu je to premijerni nastup od prve minute u jednom za klub velikom prvenstvenom susretu. Nakon što je s Realom i Valencijom ulazio s klupe.

Mandžukić je pogodio s bijele točke, a zadnji Hrvat prije njega koji je zabio Barci na Camp Nou bio je upravo Rakitić. U dresu Seville u rujnu 2013. Nakon gotovo pet mjeseci sezone Ivan Rakitić u nedjelju je bio ono zbog čega je i stigao na Camp Nou, što je planirao i čemu se nadao - ključni motor mlaznog aviona koji na krilima "trojca" snova Messi - Suarez - Neymar lako prelijeće i takvu defenzivu kakvu je izgradio Diego Simeone. Mnogi su komentatori njegovu izvedbu opisali jednom riječu "kompletan!", teško se odlučujući je li bio bolji napadački ili defenzivno. A Hristo Stoičkov mu je baš "presudio" tvrdnjom "Rakitić nije igrač za Barcelonu".

- Prihvaćam svaku kritiku, osobno sam oštar prema samom sebi. Nadam se da će Stoičkov doći jednom i u Barcelonu da pogleda na stadionu utakmicu da vidi što i kako radimo. Dobro, razumijem da je Barcelona veliki klub i kad nema rezultata da će se napasti nove igrače. Logično je i jasno da se ne neće udariti na legende. Meni je bitno da su ljudi iz kluba i navijači sretni i zadovoljni sa mnom, a dat ću sve od sebe da bude i dalje tako.

Što se točno dogodilo u svlačionici, Messi se oglasio da nema sukoba njega i trenera.

- Sve je Messi rekao. Ne damo da bilo što uđe u našu svlačionicu. Moramo biti jedinstveni. Jasno, Barcelona je najveći klub na svijetu i kad rezultati nisu najbolji, normalno da bude priče, svega i svečega. Mi to moramo primiti, ali ne dopuštamo da nas bilo što poremeti. Zato su se i oglasili glavni ljudi, svi smo skupa velika obitelj.

Tonovi su pomirljivi, ali naravno da nas zanima koliko je Messi "grmio" na Luisa Enriquea.

- Suvišno je sada o tome govoriti, Messi je kazao da sve štima. Za nas je to završeno. Moramo nastaviti našim putem, ide nam jako dobro i to je najbitnije.

Imate imperativ da morate osvojiti neki trofej?

- Ove je Barcelona, ona svake godine mora osvojiti. Pritisak je uvijek tu, uvjeren sam da idemo dobrim putem i da ćemo ostvariti ciljeve.

Jeste li nakon utakmice razgovarali s Marijom Mandžukićem? Smirivali ste ga kad se zakačio s Busquetsom.

- Pa tko će biti uz njega nego ja. To je sasvim jasno.

Možda ste ga spasili od crvenog kartona, niste li pomislili da ga pustite da nastavi s "koškanjem"?

- Mi smo jedan uz drugoga uvijek, ako si možemo pomoći tu smo. Bile su tenzije, to je očekivano jer igrale su dvije od najboljih momčadi na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:35