BARCELONA U TRANSU

IVAN RAKITIĆ ODUŠEVIO ŠPANJOLCE 'Enrique je u Hrvatu dobio veznjaka koji može sve'

GENEVA, SWITZERLAND - AUGUST 06: Ivan Rakitic of FC Barcelona in action during the pre-season friendly match between FC Barcelona and SSC Napoli on August 6, 2014 in Geneva, Switzerland. (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
 Valerio Pennicino / 2014 Getty Images

Luis Enrique u ponedjeljak je na Camp Nou predstavio novu Barcelonu. Katalonski div je u posljednjem nastupu uoči početka Primere deklasirao meksički Leon (6-0) i najavio velike stvari ove sezone. Katalonski mediji su oduševljeni viđenim. Uvjereni su kako 'Enriqueova Barcelone' može vrati stari sjaj na Camp Nou.

U veličanje Barcelonine igre uklopio se i Ivan Rakitić. Hrvatski reprezentativac igrao je do 61. minute, a Mundo Deportivo za njega ima samo riječi hvale:

- Luis Enrique je u Hrvatu dobio sjajnog i pouzdanog veznjaka koji je sposoban učiniti sve što se traži od modernog veznog igrača. Opasan je po gol, oduzima lopte, a i pokazao je odlike sjajnog asistenta.

O svom debiju na Camp Nou Rakitić je Španjolcima kazao:

- Uživao sam igrajući u Barceloninom dresu u ovom nogometnom hramu. zadovoljan sam svojim nastupom, no znam kako mogu još i bolje. Igrati sa Messijem i Neymarom je prava uživancija.

Da spektakl bude potpun pobrinuo se Luis Suarez koji se konačno predstavio navijačima. Doduše, Urugvajac se nije pošteno ni sastao s loptom, no to nije obeshrabrilo Katalonce koji su uvjereni kako se stvara nova mega-momčad u Barceloni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:05