LOŠ POČETAK HRVATA

ISPROMAŠIVAO SE NA STARTU Mandžukić završio u najgoroj momčadi prvog kola Primere

Modrić je protiv Cordobe bio dobar u prvom dijelu, ali je kritiziran zbog igre u nastavku

Nakon serije pohvala i komplimenata, osobito nakon osvajanja Superkupa, španjolski su mediji upoznali i drugo lice Marija Mandžukića, onoga koji je u stanju promašiti tri izgledne šanse u roku od tri minute.

Dogodilo se to u Mandžukićevu prvom nastupu u Primeri, remiju protiv Raya Vallecana (0:0). Domaćin je iskoristio ispuhanost Simeoneovih igrača nakon okršaja s Realom te već na startu otrgnuo bodove aktualnom prvaku.

Novinari su nakon takve predstave bili nemilosrdni pa je hrvatski napadač kao jedini predstavnik Atlética završio u najgoroj momčadi prvog kola po izboru španjolskog izdanja Goal.coma.

Neslavno društvo u napadu prave mu David Barral (Levante) i Imanol Agirretxe (Real Sociedad), a Mandžukićevo je uvrštavanje objašnjeno konstatacijom da mu je “ponestalo baruta” te da će “morati ponuditi puno više kako bi navijači zaboravili Diega Costu”. Eto kako se pero kritičara munjevito okreće, samo nekoliko dana ranije Costa je u većini španjolskih tiskovina bio pluskvamperfekt.

Mandžukić je u Asu ocijenjen jedinicom (3 je najviša ocjena) uz kratku opasku da “nije imao svoj dan”. Dnevnik ABC također mu je dodijelio jednu zvjezdicu dok je Mundo Deportivo bio nešto blaži i valorizirao ga sa 2/4.

Luka Modrić bio je jedan od aktivnijih igrača u prvom poluvremenu utakmice Reala i Córdobe, koju su domaćini riješili u svoju korist golovima Benzeme i Ronalda. Režirao je većinu akcija, u sredini se solidno nadopunjavao s Kroosom te jednom iz daljine zapucao prema golu.

U nastavku je Modrićev angažman osjetno pao pa je tako njega i još nekolicinu igrača (Marcelo, Bale…) izvjestitelj Asa kritizirao jer su Córdobi otvorili prevelik prostor za građenje napada.

Najgora momčad prvog kola Primere:

Guaita - Arbilla, Pelegrín, El Adoua, Antunes - Duda, Diego Castro, De Paul - Barral, Mandžukić, Agirretxe.

*po izboru španjolskog Goal.coma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:14