NA RUBU INCIDENTA

INTERVENTNA U LOŽI: Policija smirivala direktora Intera Laljka i sociologa Dražena Lalića

Direktor Intera i poznati sociolog imalu su žustru svađu nakon jednog brutalnog starta Nikole Pokrivača, a situaciju u loži smirivala je i interventna policija
 Joško Ponoš / CROPIX

Kako se susret bližio kraju, nervoza na terenu je silno porasla, a ona se, eto, prelila i na svečanu ložu, gdje je u 80. minuti ozbiljno zaiskrilo između poznatog sociologa i navijača Hajduka Dražena Lalića i direktora Intera, Branka Laljka! Nakon, naime, jednog prežestokog starta Nikole Pokrivača, došlo je do žestoke izmjene riječi između spomenutog dvojca, uslijed čega je u svečanu ložu uletjela - interventna policija kako bi smirila strasti te jednu osobu odstranila sa stadiona.

Uvaženi nogometni djelatnici, tako su kraj utakmice dočekali okruženi snagama reda. Očito policijska intervencija nije potrebna samo za navijače, koji su, recimo, ovoga puta zaslužili pljesak cijelog stadiona zbog negodovanja ćirilice u Vukovaru i skandiranja Gradu heroju.

Što se tiče aktera na terenu, ni tu nije bilo baš sve pitomo. Naime, Splićani su bili jako ljuti na Zaprešićane zbog nekoliko pogibeljnih startova u drugom dijelu.

- Meni je posve razumljivo da se Interovci grčevito bore za ostanak, ali mi je ipak kao sportašu uvijek primarno igrače dovesti žive kući. Inter je bio agresivan, što je legitimno, ali je bio i strahovito grub! Zaista, nekoliko mi je puta došlo da samoinicijativno uđem na travnjak, odavno u hrvatskom nogometu nisam vidio tako pogibeljne startove. Ipak, tu postoje snimke na TV i najbolje da svi pogledate pa da prokomentiramo - kazao je u dahu Šeparović.

Bio je u pravu, ali ljutnju je možda trebalo preusmjeriti i na suca Mlakara, koji je pretkraj utakmice dopustio da grubost predvlada nogometnu igru. Dotada je sve bilo čvrsto, agresivno, ali u neku ruku i razumljivo s obzirom na važnost utakmice. U posljednjih 15 minuta je, pak, sve nalikovalo na Filipovićev ring, a ne nogometni travnjak. Puno previše pogibeljnosti, koja se mogla spriječiti pravovremenom arbitražom... Čuli smo čak, naime, da su s klupe domaćina odmah nakon dvoboja došli do Hajdukove klupe i ispričavali se na grubosti. O tome Magić nije govorio na presici, ali je kontrirao Šeparoviću:

- Neću se složiti s kolegom Šeparovićem, ali svatko ima svoje viđenje... Uz te čvrste startove, koji su po meni dio nogometne igre, nastojali smo kroz nadigravanje doći do prilika, nadigravali smo se s Hajdukom kroz srčanost i borbenost. I mislim da nam je to uspjelo. Konačni rezuiltat je po meni objektivan, imali smo dvije grede... - zaključio je Rajko Magić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:49