ODLUČUJE ODBOR

Inter spreman platiti pola milijuna eura za Marka Livaju

 Vladimir Dugandžić / Cropix

Inter je došao na pregovore, točnije menadžer Federico Pastorello koji zastupa mladog nogometaša Marka Livaju, a ujedno se smatra da je u posjedu punomoći milanskog Intera da pregovara s Hajdukom oko prelaska Livaje u Interov kamp mladih nogometaša.

Petak je otprije bio zakazan kao dan sastanka nakon što je predsjednik Hajduka Joško Svaguša početak ovog tjedna proveo u Njemačkoj, u Hamburgu ne bi li isposlovao dolazak HSV-a ovog ljeta na odigravanje prijateljske utakmice u Poljud.

Tako je signor Pastorello pričekao da se usklade termini, pa se sastanak nije dogodio već u ponedjeljak ili utorak kako se ranije najavljivalo, nego tek krajem tjedna.

Početne pozicije se znaju: Hajduk bi svakako zadržao Livaju i nudi mu sasvim korektan profi-ugovor, a s druge strane Federico Pastorello najprije zastupa Livaju, ali bi u džepu trebao imati i Interovu ponudu koja se cijeni na cca 350.000 eura odštete za „bijele“. Ako Hajduk pristane, Inter bi odveo Livaju bez dodatnih problema, a ako se Hajduk usprotivi, onda je moguć odlazak Livaje, ali uz dodatak da Inter objasni pred nogometnim organima kako obitelj Livaja seli u Milano zbog nenogometnih razloga, takvi su propisi FIFA. I u tom slučaju Hajduku pripada propisano obeštećenje od 180.000 eura.

Mladi nogometaš minulih je dana bio pod velikim pritiskom, u međuvremenu je za kadete Hajduka odigrao turnir Kup Svetog Duje gdje se istakao pogocima. Ponuda Intera mu godi i mjesecima je s njima u kontaktu, da bi se naposljetku pojavio i Hajduk dokazavši mu kako i te kako računa na njegov potencijal i spreman je financijski se sasvim približiti ponudi milanskog Intera.

Ostati ili otići? Odluka je na obitelji Livaja, ali bi o svemu trebao svoj stav zauzeti i Nadzorni odbor Hajduka, nakon što ih predsjednik Svaguša izvijesti o tijeku razgovora s obitelji Livaja, ali i s njihovim (i Interovim) zastupnikom Federicom Pastorellom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:03