PETAK KAO 'DAN D'

Inter dolazi po Livaju, u Hajduku kažu: 'Nije lud da nas odbije!'

Zašto bi otišao, naša ponuda je konkretna i nije lud da je odbije, kontriraju u Hajduku
 Vladimir Dugandžić / Cropix

Što će odlučiti Marko Livaja još se ne zna, premda se sad čuje da na odluku moramo pričekati još nekoliko dana, do kraja tjedna. Kad će doći menadžer Federico Pastorello, hoće li ga Hajduk uopće primiti na razgovore (o tome dvoje u Poljudu) i kako će se rasplesti grop...

Na primjer, mladi nogometaš dirnut je transparentom navijača da ostane, a opet po nekim reakcijama s turnira ima ih koji se zaklinju “ma, on je već prelomio, odlazi...“

- Zašto bi otišao, naša ponuda je konkretna i nije lud da je odbije. Stvari se po nas dobro razvijaju – kontriraju u Hajduku.

No, nitko ne želi citate s izjavama i povuci-potegni zasad stoji na mjestu, s brvna se nismo pomakli. Jedina relevantna izjava je Bogdanova, Franko je rekao:

- Ništa se neće prelomiti do petka – Livajin “treći roditelj“ izlazi iz razgovora i odluku prepušta obitelji, ali je sigurno dobro upućen što se događa. Koliko “piza“ Hajdukova ponuda i kad će se najaviti signor Pastorello.

Postoji pro et contra Livajina odlaska/ostanka, većina stručnjaka slaže se da mu se lakše u pubertetu probijati kroz Hajduk, a s druge strane zar bi rad u milanskom Interu bio slabiji?! Ako si jak kao Mario Balotelli probit ćeš se, ako si Goran Slavkovski, onda te ni Hajduk neće htjeti u povratku iz Interova internata i nogometnog dječjeg doma...

- Zašto bi netko sada vjerovao ljudima u klubu, ako dečko vjeruje da je već trebao imati mjesta u prvoj momčadi, što i ja mislim da jest. Trebao je dobiti šansu kad se već nije imalo napadača. Igrač može napredovati samo ako ga se forsira, kaže Igor Štimac.

Je li doista za tako mladog igrača lošija varijanta otići u inozemstvo, kako to sada prezentiraju u Hajduku?

- Uvijek je to pritisak, ali ako je karakteran i čvrst onda će uspjeti. Radit će kvalitetnije i u stabilnoj atmosferi. Na njegovu odluku o odlasku utječe i što je učio iz iskustva neispunjenih obećanja ostalima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:51