BEOGRADSKI PAKAO

IGRAČI ZADOVOLJNI BODOM 'Idemo u Brazil, kojim god putem... Mi smo stručnjaci za kvalifikacije'

Trebali smo napraviti više kad smo imali prednost igrača, šteta što nismo pobijedili. Uz malo više koncentracije mogli smo slaviti i ovdje, žali Josip Šimunić
 Boris Kovacev / CROPIX

Uglavnom zadovoljni izlazili su hrvatski nogometaši iz svlačionice Marakane. Da im je netko prije utakmice ponudio bod, većina bi ga vjerojatno prihvatila.

- Nije lako doći na Marakanu i pobijediti. Igrali smo protiv velike reprezentacije, ostvarili smo svoj cilj i drugi smo. Branili smo se u prvom dijelu, bilo je to svjesno, znali smo da puno njihovih igrača ne igra u klubovima i da ne mogu izdržati visoki ritam svih 90. minuta. Onda smo u drugi dio krenuli ofenzivnije. Šteta tog mog lošeg kornera, okliznuo sam se, Joe je morao napraviti prekršaj. Iako, ne smije nam se dogoditi da Sulejmani bude onako sam na 30 metara. Ali bod na Marakani uvijek je dobar, Srbija je odlična momčad i bit će u budućnosti još bolja - rekao je Darijo Srna, dok je Stipe Pletikosa dodao:

- Bila je utakmica očekivano nervozna, oprezna s obje strane, ali mi smo se dogovorili da igramo opreznije. Nažalost, napravili smo im previše prekida blizu gola, jedan su iskoristili. Dobro, drugo mjesto je osigurano, sad se vidi koliko nam nedostaju ta tri boda protiv Škotske. Ništa, idemo završiti kvalifikacije i pripremiti se za doigravanje.

Junak i tragičar istovremeno, kako ga je netko nazvao, Joe Šimunić ispričao se Miralemu Sulejmaniju.

- Poznajem dečka, ispričao sam mu se, ali opet bih da moram, napravio takav faul i zaradio crveni. Trebali smo napraviti više kad smo imali prednost igrača, šteta što nismo pobijedili. Uz malo više koncentracije mogli smo slaviti i ovdje, i u Belgiji, i imali bismo više bodova. Ali, što je tu je...

Strijelac Mario Mandžukić otkrio je da se igrači nisu pridržavali izbornikovih želja.

- Nismo radili ono što je izbornik od nas tražio, izgleda da smo ga krivo shvatili. Rekao je da ih pustimo da igraju, a mi smo ih pustili da dođu do gola. Drugo mjesto? Dokle god postoji šansa za nešto više, mi ćemo pokušati. Ja sam rekao, vjerujem u nas, vidim nas u Brazilu, kojim god to putem napravili, svejedno.

Luka Modrić odigrao je utakmicu s bolnim mišićem.

- Boljela me prednja loža dan prije utakmice, ali izdržao sam. Nije me iznenadio njihov pritisak, očekivao sam inicijativu, dogovorili smo se da im je malo prepustimo. Nisu stvarali šanse, osim tog kornera, u drugom dijelu igrali smo dosta bolje. Na kraju, mislim da je 1:1 realan. Idemo, vjerojatno u baraž, imamo s tim iskustva i vidim nas u Brazilu. Mourinho? Pozdravili smo se prije utakmice, poželio mi je sreću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:41