POTOPILI UKRAJINCE

IGRAČI BAYERNA SLOŽNI 'Igrali smo zaista dobro, ali crveni karton i penal bili su krucijalni'

Trener Šahtara Mircea Lucescu bio je logično, tužan i razočaran debaklom u Allianz Areni: 'Igrali smo sa 10 igrača protiv 11 i izgubili, nemam ništa više dodati'

Trener Bayerna Pep Guardiola vrlo je emotivno slavio golove svoje momčadi, svakom se veselio kao da je prvi i odlučujući. Nakon utakmice je kazao:

- Vrlo dobro poznajem Šahtar. Oni su izvanredna momčad. Bilo je lakše za nas jer smo igali s jedanaest igrača protiv deset dugo vremena. Šahtar nam nije stvorio niti jednu pravu šansu.

Crveni presudio

Gotovo istu realnu priču ponudili su i igrači Bayerna, bili su objektivni u ocjeni utakmice, Bastian Schweinsteiger je kazao:

- Crveni karton i jedanaesterac za nas bili su krucijalni. Ali mi smo zaista igrali dobro, kontrolirali smo igru, nismo Šahtaru dozvolili da nas iznenadi kontranapadima.

Slično je govorio i Jerome Boateng...

- Bili smo koncentrirani od početka utakmice. Naravno, crveni karton koji su dobili gosti bili su prednost za nas.

Ono što je impresioniralo kod Bayerna jest činjenica da su do kraja utakmice igrali u žestokom ritmu, lomivši suparnika i željevši postići što više golova. Bili su ‘pravi Nijemci’, nisu se zadovoljili niti sa 5:0, niti sa 6:0...

Nanjušili su ‘krv’ i na kraju su zaista brutalno dokrajčili Šahtar bez milosti. Međutim, tu veliku i uvjerljvu pobjedu Bavarci su dosta skupo platili. Ozlijedili su se krucijalni igrači, Robben i Ribery. Nizozemac je izašao vrlo rano, držeći se za zadnju ložu i s grimasom na licu. U drugom poluvremenu isti izraz lica vidjeli smo i kod Francuza koji je morao napustiti igru zbog ozljede gležnja.

Trener Šahtara Mircea Lucescu bio je logično, tužan i razočaran debaklom u Allianz Areni.

- Igrali smo sa 10 igrača protiv 11 i izgubili, nemam ništa više dodati. Osjećam se tužno, doživjeli smo zaista težak poraz.

Teška vremena za Šahtar i našeg Darija Srnu koji jučer nije mogao napraviti ništa kao i njegovi suigrači. Ne samo zbog jučerašnjeg poraza, već i zbog činjenice da su daleko od kuće, od svog Donjecka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:34