PROMIJENIO PRIČU

IGOR ŠTIMAC PREUZEO TERET S LEĐA IGRAČA 'Ja sam odgovoran za rezultat'

 Ronald Gorsic / CROPIX

Izbornik nogometne reprezentacije Igor Štimac dva dana nakon poraza od Belgije, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu, promijenio je priču i u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom lagano kazao kako je on odgovoran za loše rezultate koje su Vatreni postigli u posljednja tri kola.

- 'Ja sam najodgovorniji za rezultat. Neki pokušavaju prebaciti odgovornost na igrače, ali ja sam odgovoran.' - priznao je Štimac, koji i dalje vjeruje u plasman na mundijal.

- 'Naravno da ćemo izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, sada je bitno pobijediti Škotsku i vratiti samopouzdanje. Ja vjerujem svojim igračima i vjerujem kako ćemo se vratiti na pravi put.'

Štimac nije propustio priliku da još jednom naglasi kako se od samog početka mandata morao suočiti s negativnom atmosferom koja vlada oko reprezentacije:

- 'Od mene se od prvog dana tražila ostavka, još od prvog poraza od Švicarske, ali ja u nijednom trenutku nisam razmišljao o odlasku. Bilo bi puno lakše doći do rezultata kada bi svi stali iza reprezentacije. Ako ja ne zaslužujem podršku, onda su tu igrači koji to zaslužuju. Ja ću tu biti još možda godinu dana, a oni ostaju.' - apelirao je izbornik, te je zaključio kako najbolji dio njegove priče tek dolazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:34