HAJDUKOV JUNAK

Ibričić: Da igramo stalno protiv Dinama, bili bismo prvaci

Senijad Ibričić čeka svoj prvi trofej
Split, 070410.Stadion Poljud.Uzvratna polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Hajduka i Dinama.Na fotografiji: Senijad Ibricic slavi postignuti pogodak.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX

SPLIT - Senijad Ibričić uživa nakon što je svojim četvrtim golom u derbijima srušio Dinamo i spasio Hajdukovu sezonu. Junak Torcide i Hajduka još vrti u glavi gol Dinamu kojim ga je izbacio iz Kupa.

TORCIDA: NIŠTA OD POMIRBE SA SVAGUŠOM!

- Prekrasan je osjećaj odlučiti tako važnu utakmicu. U dvije utakmice bili smo bolji od Zagrepčana i zasluženo smo prošli u finale. Da barem igramo stalno protiv Dinama, onda bismo bili prvaci. Nisu oni bolji od nas kao što tablica sugerira.

Ibričić vjeruje da će s Hajdukom ostvariti ono što mu nedostaje u karijeri. Još nije osvojio nijedan trofej.

- Želim Kup. Nećemo podcijeniti Šibenik, ali mi smo favoriti.

U subotu Hajduk igra protiv Cibalije, najavljena je borba za drugu poziciju u prvenstvu.

- Cibalia ima niz od 15 utakmica bez poraza i zbog toga su puni samopouzdanja. Bit će nam teško, umorni smo od Dinama, ali ta nas je utakmica podigla i zato moramo dobiti Vinkovčane. I oni moraju negdje izgubiti.

Trener Hajduka Stanko Poklepović ne može računati na ozlijeđene Andrića i M. Ljubičića, a Skoko odrađuje kaznu zbog žutih kartona. Ibričić je spremno preuzeo trenerovu ulogu te je izdiktirao sastav.

- Kako bih ja sastavio momčad? Pa ne bih puno mijenjao. Na vratima Subašić, zadnja linija standardna: Oremuš, Maloča, Jurica Buljat i Strinić. Zadnji vezni Rubil i ja pokraj njega. Ispred Cernat te Tomasov i Anas na krilima, a Vukušić u špici.

Ni kod Ibričića, kao ni kod Poklepovića ne bi bilo mjesta za Ahmada Sharbinija.

- Pobjednička ekipa se ne mijenja. Stavio bih ja sve, ali nema mjesta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:40