SPEKTAKULARNI DVOBOJ

IBRAHIMOVIĆ: Gledati Mundial bez mene se ne isplati; RONALDO: Ja samo radim svoj posao...

 AFP

- Gledati Svjetsko prvenstvo bez mene se ne isplati - rekao je švedski napadač Zlatan Ibrahimović nakon poraza od Portugala u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo...

Portugal, točnije Cristiano Ronaldo, je u utorak navečer rastužio sve Šveđane kada je hat-trickom doslovno samostalno odveo svoju reprezentaciju na svjetsku smotru u Brazil. Napadač Real Madrida je zabio tri, a domaći heroj Zlatan Ibrahimović dva pogotka u utakmici koja je završila gostujućom pobjedom 3-2, odnosno sveukupnim rezultatom 4-2 u korist Portugala.

Ibrahimović nije krio svoje nezadovoljstvo nakon ispadanja, te je putem društvene mreže napisao:

"Ovo je vjerojatno bio moj posljednji pokušaj da se kvalificiram na Svjetsko prvenstvo. Sumnjam da ću s 37 godina još igrati za reprezentaciju. No jedno je sigurno: Gledati Svjetsko prvenstvo bez mene se ne isplati. Nema ga smisla čekati. Čestitam Portugalu, ali obje su reprezentacije zaslužile odlazak na SP".

Cristiano Ronaldo: Sve svoje odgovore čuvam za teren

Sjajnu su utakmicu u Solni odigrali nogometaši Švedske i Portugala, što je zapravo bio novi veliki okršaj dvojice nogometnih genijalaca, Zlatana Ibrahimovića i Cristiana Ronalda...

Prvi je zabio dva, potonji tri pogotka, pa je utakmica završila pobjedom Portugala 3-2. S onim jednim golom, također Ronalda, Portugal je dobio ovu dokvalifikacijsku borbu za SP u Brazilu s 4-2.

- Nisam nikakav junak. Samo je bitno da smo na Svjetskom prvenstvu - prvo je rekao Cristiano Ronaldo koji još uvijek vodi borbu s vrhuškom FIFA-e.

- Ja konstantno obavljam svoj posao. Radim na najbolji mogući način ono zbog čega sam plaćen. Svi moji golovi i igre govore za mene. I odsad ja sve svoje odgovore čuvam za teren. Nemam što drugo reći, vrijeme je da se mi u Portugalu veselimo.

Netko je i u tom trenutku odlučio biti "provokativan" te je pitao: jeste li najbolji na svijetu?

- Odgovori su na terenu, ponavljam. Ja radim svoj posao, to je sve - završio je Ronaldo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:33