NIŠTA OD 'EL CLASICA'

HTV neće prenositi najveći derbi svijeta zbog 'muljaža' u Srbiji!

 AP

Hrvatska radio televizija neće prenositi 'derbi svih derbija' između Real Madrida i Barcelone. Razloge zašto hrvatski gledatelji neće biti u prilici gledati vjerojatno najbolju nogometnu utakmicu na svijetu, na HRT-u su iznijeli u priopćenju:

"HRT je pregovarao s agencijom Arena sport koja je vlasnik prava emitiranja te utakmice i to za prostor cijele bivše Jugoslavije. Agencija je vlasnički povezana s kablovskim operaterom u Srbiji, koji emitira 4 specijalizirana kanala (Arenasport 1, 2 3 i 4), koji će utakmicu prenositi za tamošnje tržište. Predočeno nam je kako strahuju da će veliki dio gledatelja u Srbiji gledati 'El Clasico' na HTV 2 (preko ponude operatera koji ne poštuju zakone i ne 'zatamnjuju' sportske prijenose na HTV-u) te da bi time Arenasport pretrpio poslovnu štetu.'

"Tako je, krajnje paradoksalno, agencija odlučila prava na Barcelona – Real ne prodati HRT zbog nereguliranosti tržišta u Srbiji! U drugim zemljama, u kojima lokalni kablovski operateri prenose HTV-ov program, ti sportski prijenosi ne smiju biti emitirani u sklopu HTV-a, odnosno za njihova trajanja program se mora 'zatamniti'. Međutim, u Srbiji emitiraju i kablovski operateri koji se ne drže tog pravila i odbijaju 'zatamniti' sporne prijenose."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:14