MA BRAVO MAJSTORE

HRVAT ODUŠEVIO SVIJET Rakitić je bolji od Inieste, Neymara, Suareza...

Ivan Rakitić izvrsno je odigrao svoju ulogu desnog veznog u Barceloninih 4-3-3 protiv Bayerna, što je honorirano visokim ocjenama u svjetskim medijima.

Primjerice, strogi francuski L’Equipe hrvatskom je reprezentativcu dao ‘osmicu’, kao i Albi, samo Messi (9) je dobio više, dok je u La Gazetti dello Sport, gdje također Messi im ‘devetku’, Rakitić najbolje vrednovan od vezista, ‘sedmicom’, za razliku od Busquetsa (6,5) i Inieste (6, “najgori”).

Daily Mail je iz pera “engleskog sportskog novinara godine”, Martina Samuela, Rakitiću također dao 7, Iniesti 6,5, a Busquetsu 6. Španjolski AS, pak, Rakitića je izdvojio kao ugodno iznenađenje (“dandy”) uz opasku “grandioso”, prijevod nepotreban. Messi je svugdje dobio ‘devetke’, a u katalonskom Mundo Deportivu, koji ocjenjuje sa ‘zvjezdicama’, maksimalne četiri dobili su Messi, Alves i - naša Raketa!

Neposredno po svršetku utakmice odlučene u posljednjih 15 minuta, naš 27-godišnji reprezentativac je kazao:

- Bayern je već preokrenuo jednu utakmicu u nokaut-fazi, protiv Porta, i moramo toga biti svjesni pred uzvrat u Münchenu i ući od prve minute našpanani kao da je 0-0.

Rakitić je asistirao Leu Messiju za drugi pogodak:

- Ljudi će reći da se ponavljam, no velika je razlika između velikog igrača i jedinstvenog igrača i hvala Bogu što je Messi u našoj momčadi - kazao je Ivan, koji je svojom inteligencijom u igri oduševio, eto, i izvjestitelje s raznih strana svijeta. Još u Schalkeu se riješio treme kad igra protiv Bayerna i to se i te kako osjetilo u njegovim potezima na terenu. I to protiv suparnika koji su označeni kao “najbolji defenzivni vezisti planeta” poput Xabija Alonsa i Bastiana Schweinsteigera, koji su dobili od jedne do tri ocjene niže.

Koliko je i trener Katalonaca Luis Enrique bio zadovoljan Rakitićem pokazuje činjenica da ga je zamijenio tek pri 2-0, u 82. minuti, uvevši legendu Xavija, kojem je to bio posljednji nastup u Ligi prvaka pred svojom publikom. Stajaće ovacije zaradila su obojica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:45