TRAŽI SE TRENER

Hoće li se Inter okrenuti svom Guardioli ili će odigrati ziheraški?

Raspisan elitni natječaj za mjesto na klupi prvaka Europe koje će Mourinhovim odlaskom u Real ostati prazno
 AFP

Lov je počeo! “Njegovo trenersko veličanstvo” već se pozdravio, isplakao i izgrlio sa svojim sljedbenicima te duhom napustio Italiju čijim nogometom, što nikada nije skrivao, nije bio pretjerano oduševljen. Sada kada je pokorio nogometnu Europu, spreman je otići u nogometno zabavnije krajeve. Real je počistio svoju klupu, Pellegrinija poslao u ropotarnicu i otvorio prostor za “Posebnog”. Mourinho mora samo riješiti svoje obveze prema “nerazzurrima” i, po mogućnosti, probati u miraz Florentinu Perezu dovesti Maicona, Milita i još ponekog člana svoje šampionske momčadi.

Što će reći FA?

Kako Mou ne bi imao priliku, u stilu Luja XV., najaviti potop nakon svoje abdikacije, u redovima prvaka Europe promptno su raspisali natječaj za novog šefa svlačionice. Uzmemo li u obzir Mourinhovo besprijekorno rezultatsko naslijeđe, očito je da u obzir dolaze samo imena iz V.I.P. kategorije. Massimo Moratti stoga od početka puca visoko. Prvi se na njegovu ciljniku našao stari mačak Capello. Iako bi don Fabio ispunio postavljene uvjete, pitanje je koji bi bio njegov motiv za dolazak u Inter. Ugovor ga za Gordi Albion veže još dvije godine, a tek bi ga rezultatska blamaža na Svjetskom prvenstvu mogla katapultirali iz raskošne engleske fotelje.

Hiddink je drugi na ljestvici

Još jedan iz kategorije trenera na cijeni, čiji dolazak je jednako tako nerealan, jest Guus Hiddink. Za Nizozemca je agitirao njegov sunarodnjak Wesley Sneijder, ali paralelno vođenje Turske, koju preuzima ovog ljeta, i kluba kao što je Inter bilo bi nemoguća misija. Nakon što, prema očekivanjima, dobije ove dvije odbijenice, Moratti će morati krenuti dalje. Na cijeni su i mladi lavovi, treneri željni dokazivanja. Ima li Inter snage okrenuti se nekom svom Guardioli ili će odigrati ziheraški? Na koju god opciju da se odluče, pohod sličan Mourinhovom ne smiju tražiti niti da na klupu sjedne dvojac Copperfield - Houdini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:31