INTER U FINALU

Hoće li Nou Camp postati Mou Camp?

Barcelona je u studenom 2009. u skupini Lige prvaka pobijedila Inter 2-0, kuriozitet je što su Messi i Ibrahimović taj meč odgledali s klupe
 AP

ZAGREB - Mourinho je kamenčić u Barcinoj cipeli još od 2006. godine, kada je kao menadžer Chelseaja optužio Lea Messija da je teatralan, da glumata i iznuđuje kartone. “Kako se na katalonskom kaže prevarant?” upitao je revoltirani Jose na press konferenciji nakon što je na Stamford Bridgeu izgubio 1-2, a Messi je pritom isključio njegova Del Horna. U uzvratu su ga Barcini fanovi dočekali odjeveni u majice s porukom “mi se ne bavimo kazalištem, mi zabijamo golove”.

- Nemojte me uvlačiti u te diverzije - rekao je Pep Guardiola nakon debakla u prvom polufinalnom dvoboju, kada su mu prenijeli Mourinhov komentar da su Barcini igrači loši gubitnici.

Njegova minuciozna priprema za prvu utakmicu tako je navodno uključivala i naredbu da se travnjak na San Siru ostavi nepodšišan i nezaliven jer je trebalo ukrotiti Barcinu brz pas-igru. Dio strateškog nadmudrivanja bio je i silazak Figa na klupu, premda u klubu obnaša dužnost direktora za međunarodne odnose i redovito sjedi u loži. On je bio zadužen za čavrljanje s četvrtim sucem, sunarodnjakom Portugalcem, kao i za smekšavanje napetosti s nekadašnjim suigračem Guardiolom u trenutku dok Mourinho šalje uvredljive geste prema Barcinoj klupi itd.

- To je ludost - odbacio je ovu konstrukciju Wesley Sneijder. - Priprema je bila normalna, razgovarali smo dva sata tijekom dva dana pripreme za utakmicu.

Puyolova suspenzija za sobom vuče rokadu koja bi mogla presudno utjecati na konačni ishod. Tridesetdvogodišnjeg kapetana zamijenit će Gabriel Milito (29) koji će vjerojatno biti zadužen za Interova centarfora i - rođenog brata Diega (30). Braća su igrala na suprotnim stranama tijekom karijere u argentinskoj ligi, ali nikada se nisu počupali u utakmici ovako velikog uloga.

Barcelona - Inter 1-0 (Pique 84) (1-3, prvi susret)

TIJEK SUSRETA:

Kraj susreta!

GOOOL! Messi je u kaznenom prostoru pronašao Piquea, a Barcin stoper se sjajnim potezom oslobodio pratnje, prevario vratara i zabio u praznu mrežu!

Barcelona je u 82. minuti imala odličnu priliku, ali Messijevo ubacivanje Krkić glavom šalje pored gola.

Ostalo je samo deset minuta do kraja, a Inter ne dozvoljava Kataloncima da se približe golu Cesara. Silnom borbenošću nadoknađuju minus igrača na terenu.

Ušli smo u posljednjih 20 minuta susreta, a Barca i dalje ne uspijeva probiti Interov bunker!

U prvih 15 minuta drugog dijela nije se dogodilo ništa spomena vrijedno.

Počelo je drugo poluvrijeme!

Kraj prvog dijela!

Messi je sjajnim udarcem gađao desni kut Cesarovog gola, ali Brazilac je krajnjim naporom odbio u korner.

Thiago Motta zaradio je crveni karton u 27. minuti! Motta je, gradivši se, rukom dotakao lice Busquetsa, a ovaj je kao pokošen pao na travnjak. De Bleeckere je donio vrlo dvojbenu odluku isključivši Interovog veznog igrača.

Alves je ubacio s desne strane, Pedro odmah opalio iz voleja, no lopta je ponovno prošle pored lijeve vratnice Interovog gola.

Barca dominira u prvih 20 minuta, ali nisu imali izrazitih prilika.

Pedro je u 3. minuti imao prvu šansu za Barcelonu, ali je njegov udarac proletio pored gola Cesara.

Počela je utakmica u Barceloni! Očekuje nas najmanje 90 spektakularnih minuta!

Na Nou Campu se okupilo 96.000 gledatelja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:06