TRAŽI ZANIMACIJU

Hiddink sve bliže klupi Obale Bjelokosti

Russia's Dutch head coach Guus Hiddink heads the ball during the training session in Maribor, Slovenia, Tuesday, Nov. 17, 2009. Slovenia will play their World Cup qualifying playoff second leg soccer match against Russia on Wednesday.(AP Photo/Ivan Sekretarev)
 AP

Nizozemski je strateg, 63-godišnji Guus Hiddink, od prvog dana u kolovozu 2010. izbornik Turske, no pitanje je što će raditi do tog datuma. Konkretno, za vrijeme Svjetsko prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Hiddink je napustio klupu Rusije s kojom se nije uspio plasirati na jug Afrike, nakon što je bio slabiji od Slovenije u dvije dokvalifikacijske utakmice.

No, ovog priznatog trenera i dalje traže mnogi, kako klubovi tako i reprezentacije, a u posljednje vrijeme su se najčešće kao njegovi štovatelji javljali iz Nogometnog saveza Obale Bjelokosti.

Ta je reprezentacija otkazala, nedavno, suradnju bosansko-hercegovačkom treneru Vahidu Halihodžiću, a uoči Svjetskog prvenstva žele angažirati pouzdano ime i čvrstu ruku koja će ih voditi kroz "skupinu smrti" s Brazilom, Portugalom i Sjevernom Korejom.

- Hiddink je jedan od ljudi koje smo kontaktirali. Istina je, on je prvi na popisu naših želja, a nešto konkretno ću moći reći tijekom narednog tjedna. U svakom slučaju, imat ćemo dobru vijest za našu reprezentaciju i navijače - rekao je Jacque Anouma, predsjednik Nogometnog saveza ove afričke zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:27