EUFORIJA U SPLITU

'HEROJSKI SMO ODIGRALI, IZGINULI NA TERENU, TREBALI SMO UVJERLJIVIJE POBIJEDITI' Oduševljeni Tudor

 Vojko Basic / CROPIX

Treneri Hajduka i Lokomotive Igor Tudor i Tomislav Ivković su se nakon utakmice složili da je Hajduk bio bolja momčad i zasluženo stekao prednost u prvoj utakmici polufinala Kupa. Mladi stručnjak na klupi Splićana upisao je prvu pobjedu u trenerskoj karijeri, jasno da je bio zadovoljan nakon splitskih 90 minuta.

- Svjestan sam da je ovo prvo poluvrijeme finala, bilo mi je žao i bio sam razočaran kad smo gubili jer nismo to zaslužili. Vjerovao sam da se možemo vratiti u utakmicu, momci su odigrali herojski, izginuli na terenu. Pobjeda je vrlo bitna, dobili smo prvi put Lokomotivu, gubili nezasluženo i na kraju dobili, a naša pobjeda je mogla biti i veća - rekao je Tudor.

Pohvalio je Maglicu koji je pokrenuo preokret, istaknuo Kouassija kao glavnog igrača i zahvalio se Torcidi.

- Pobjeda ima veliki psihološki značaj za moju momčad, dobili smo nakon što smo gubili i pokazali da imamo kvalitetu. Momcima se vratio sav trud, nadam se da u drugoj utakmici možemo odigrati još bolje. Lokomotiva je zbog pozicije na ljestvici možda bila mali favorit, ali ta se razlika sada smanjila - nastavio je Tudor.

- Osobno sam zadovoljan, rekao sam da će se plodovi mog rada vidjeti nakon ljeta. U drugoj utakmici finala očekujem još bolju predstavu, bit će to pravi Hajduk - zaključio je trener Bijelih.

Gostujući trener Ivković priznao je poraz, ali i potrudio se uvjeriti javnost da njegova momčad može osvojiti Kup.

- Prvu poluvrijeme Hajduk je bio bolji, u drugom smo odigrali dobrih 20 minuta te imali dominaciju, pomislili da je nakon našega gola utakmica dobivena. Pala nam je koncentracija, moji momci moraju naučiti da je utakmica gotova kad sudac svira kraj. Hajduk je zabio dva brza gola, iskoristio našu nervozu premda mi se činilo da je nakon 0:1 uzdrman - rekao je Ivković.

Unatoč tome što je njegova momčad uputila samo jedan udarac u okvir Hajduka, i to nakon poklona Maloče, trener gostiju ostao je pri stavu da je Lokomotiva bolja momčad od Hajduka.

- I dalje mislim da smo kvalitetniji, pri tome stojim. Hajduk je danas bio bolji u nekih 60-70 minuta, ali to je priča s ove utakmice. Rekao sam već da će obje utakmice finala biti zanimljive, ovaj je rezultat aktivan i za nas odličan. Držim da imamo velike izglede da osvojimo Kup. Na Poljudu nije lako igrati ni boljim i iskusnijim momčadima, moja momčad je mlada, ali kvalitetna. Uvjeren sam da u uzvratu možemo dostići prednost Hajduka, igramo dobro i postižemo dosta golova pa imamo razloga za optimizam - zaključio je Ivković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:42