VELIKI PREOKRET

HAJDUKOVI AMERIKANCI NA DROSINI Glover i partneri žele kupiti Istru 1961, Ščeglov se misli

Glover i Karaselimović istaknuli su da njih ne zanima partnerski odnos s drugim vlasnicima, nego žele većinski paket dionica, po mogućnosti i kompletan
 Goran Šebelić / Cropix

U srijedu su odbijeni u Splitu, u kontekstu kupovine većinskog paketa ŠDD Hajduk , a već u četvrtak prijepodne osvanuli su u Puli na poziv domaćina. Predstavnici američke poslovne grupacije, Michael Glover i Sead Karaselimović, stigli su na stadion Aldo Drosina, gdje su se sastali sa vlasnikom ŠDD Istra 1961 Mihailom Ščeglovom i njegovim suradnicima.

U razgovoru koji je, koliko smo mogli primijetiti, trajao više od sata i pol, gosti su tražili sve informacije o statusu, poslovanju, financijskoj situaciji, vlasničkom paketu kluba, kao i o stadionu, lokaciji budućeg kampa Marsovo polje, koju su nakon prostora stadiona otišli pogledati. Uz sportski dio željeli su doznati i što više informacija o gradu Puli i njenim poslovnim potencijalima. Sve informacije koje su im iznijeli Ščeglov i direktor Šprajcer predstavnici američkih investitora zatražili su i u pismenoj formi te nisu puno okolišali sa svojim vizijama.

Glover i Karaselimović istaknuli su da njih ne zanima partnerski odnos s drugim vlasnicima, nego žele većinski paket dionica, po mogućnosti i kompletan. Da podsjetimo, Ščeglov ima u vlasništvu 52%, a Grad Pula 48% dionica ŠDD Istra 1961.

Ščeglov već duže traži partnera u klupskom projektu, ali ukoliko postoje ozbiljni investitori željni kupiti kupit većinski paket, spreman je o tome razgovarati. Glover i suradnici odali su dojam da su ozbiljni poslovni ljudi. Oni su se već prije nekoliko tjedana najavili Puljanima na razgovor, ako ih odbiju u Splitu, a činjenica da su već dan poslije tog splitskog epiloga stigli na Drosinu, potvrđuje preciznost odnosa i ponašanja...

Može li se dogoditi doista veliki obrat u Puli, pa da iz ruskog vlasništva Istra 1961 prijeđe u američko okrilje? Ta dvojba trajat će dva tjedna. Toliko su naime Glover i Karaselimović uzeli vremena za analizu potencijala pulskog projekta ulaganja, a slijedom toga će Ščeglovu odgovoriti jesu li odlučili kupiti Istru 1961, a ako jesu onda će poslati i službenu ponudu.

Za pulske navijače svakako ova priča budi maštu, iako se radi tek o preliminarnim razgovorima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:46