VELIKA UŠTEDA

Hajduk više nema novca da bi plaćao igrače koji neće osvajati trofeje

Status braće Sharbini bit će najosjetljiviji. Joško Svaguša ih je svojevremeno tetošio, ali Maleš će biti radikalan

Hajduk nema novca da bi bezuvjetno plaćao ukupno 1,7 milijuna eura godišnje za ugovore osmorice prvotimaca, a među kojima su braća Anas i Ahmad Sharbini, Hrvoje Vejić, Srđan Andrić, Danijel Subašić, Marijan Buljat, Marin Tomasov i Krešo Ljubičić.

Nema bezuvjetne plaće

Unaprijed se znalo da će to biti najdelikatniji zadatak nove uprave predsjednika Hrvoja Maleša i šefa struke Mila Nižetića koji imaju namjeru postojeće ugovore dovesti u okvire od 100.000 eura godišnje plus premije.

- Nije istina da Hajduk više ne želi plaćati, nego jednostavno ne može plaćati tolike ugovore bezuvjetno. Međutim, nudimo mogućnost igračima da mogu zarađivati koliko su i dosad imali, pa čak i više, ali u slučaju rezultatskih uspjeha - glasi objašnjenje s Poljuda. Igrači su upoznati sa situacijom, s njima su obavljeni razgovori, ali nijedan od njih još nije pristao niti je potpisao smanjenje ugovore.

Iako se može čuti da nisu svi a priori odbili takvu mogućnost. Uostalom, za sljedeći tjedan najavljeni su novi razgovori, a izvjesno je da tko ne pristane na smanjenje ugovora neće putovati na Kupres na pripreme.

Saznajemo da je Krešo Ljubičić jedan od igrača koji je spreman pristati na reviziju ugovora, a na Poljudu se nadaju da bi i kapetan Srđan Andrić mogao isto učiniti, što bi bio primjer ostalima.

Buljat će prvi otići?

No, svaki je igrač priča za sebe. Svaki od njih ima važeći ugovor, Hajduk je s njima potpisao ugovornu obvezu koju mora ispoštovati. Ovakvu situaciju imali smo na Poljudu i prije godinu i pol. Bivši predsjednik Joško Svaguša također je imao ideju da će smanjiti ugovore pa su se na meti našli Ante Šerić, Hrvoje Vejić, Marijan Buljat i Dario Jertec koji su umjesto vježbanja sa suigračima bili kažnjeni maratonskim treninzima. Šerić i Jertec otišli su iz Hajduka, a Buljat i Vejić su kasnije vraćeni u kadar prve momčadi.

Opet će najosjetljiviji problem biti status braće Sharbini, Anasa i Ahmada, koje je Svaguša poštedio, ali Maleš očito nema namjeru.

Neki igrači izlaz iz ove situacije mogli bi potražiti u transferu u drugi klub. Jer na indirektan način svima je poručeno da Hajduk može i bez njih.

Iako nije u grupi igrača s visokim primanjima, prvi na izlaznim vratima je Jurica Buljat, 24-godišnji stoper koji ima ponudu Maccabija iz Haife.

- Počašćen sam što postoji interes izaelskog kluba, a osobito ako će zbog transfera biti zadovoljan i Hajduk. Treniram i čekam da se ta priča završi - kaže Buljat za koga izraelski klub daje milijun eura. Hajduk je pristao na transfer, sad samo preostaje da Buljat dogovori svoje uvjete, plaću od nekih tristotinjak tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:22